Sebepsiz harddisk bozulması

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
Difference
10-05-2004, 10:51   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Hre ne kadar sebepsiz desem de kesin bilmediğim bir sebebi olduğuna eminim tabi... Ancak harddisk'im normal çalışmasını sürdürürken bir geldiğimde çalışmıyordu.
problemin kaynağını arayayım dedim, ancak zaten problem ortadaydı. hangi bilgisayarda denersem deneyeyim bilgisayarlar hardisk'imi görmüyor, sanki hiç hardis yokmuşçasına "boot failure" mesajını veriyordu.
İçinde yedeklemediğim çok önemli bilgilerimin olduğu harddisk'imi; en azından içindeki bilgilerimi kurtarma yolum var mı acaba? bilenlere bir sormak istedim.
Bana problem gibi görünen tek şey harddisk'in bozulmasından bir kaç önce bir elektrik kesintisinin yaşanması. Ancak elektrik kesintisinden sonra hiç bir şey olmamış gibi çalışmaya devam etmişti

nanderson
10-05-2004, 20:25   |  #2  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
58 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

aslında disk'in boot etmediğine göre sanırım disk'in boot sektöründe bir problem war sanırım. h.disk'lerinde aynen boardlardaki bios'un yaptığı iş gibi bir boot sektör'ü vardır. mutlaka denemişsindir. Ama disk'i başka bir pc'ye ikinci disk olarak bağlarsan bilgilerine ulaşabilirsin. ama yine aynı şekilde slave olarak disk'i görmezse boot sektör dışında fiziksel daha önemli bir sorun olabilir.

Difference
12-05-2004, 13:43   |  #3  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
11 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2004

Dediğin uygulamaların hepsini yaptım... Ancak sonuç çıkmadığına göre korkarım donanımsal bir hata var....

Arada deergide "ayın hatası" başlığı altında chip'e gönderilen donanımları ve sorunları okuyoruz. Acaba bunun için de böyle bi girişim geçerli olur mu? Olabilirse bile nereye başvurmam gerekli?