Second Web: İnternet içinde internet

CHIP Online
14-10-2008, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Alan adı sıkıntısına son: "The Second Web" sayesinde alınmış alan adlarını da kullanabileceksiniz.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Seco ... -internet_9128.html

Birçok web sitesi sahibi istediği alan adını alamamaktan dolayı şikâyet eder, zira o alan adı çoktan alınmış olur; milyonlarca web sitesi göz önünde bulundurulduğunda pek de şaşırtıcı değil. Viyana'da yaşayan bir üniversite öğrencisi bu sorunu çözmek için ikinci interneti keşfetti.

thesecondweb.net adresinde kullanıcılar ".com" ve ".web" son ekine sahip ve önceden alınmış internet adreslerini kayıt altına alabiliyorlar. Püf nokta: Sörf yapan birisi olarak bu adreslere ulaşmak için The Second Web sayfasına girmek gerekiyor. Burada istenilen alan adını sanal web tarayıcısına girip çağırabilirsiniz. Böylece gerçek internete paralel olarak ikinci bir internet oluşmuş oluyor, her ne kadar ilk internet temel olarak kullanılıyor olsa da. Alan adı kaydı için 5 dolar talep ediliyor. Eğer Coca Cola veya Microsoft gibi firmalar alan adlarının ikinci web'de kullanılmasından şikâyetçi olursa bu sistemi işleten Julian Zehetmayr, adresleri kilitleyip kullanıcıya parasını iade ediyor. Şimdiye kadar 5000'in üzerinde sanal ikinci-alan-adı alınmış durumda. Zehetmayr ilerde Firefox ve Internet Explorer için özel eklentiler sunmayı planlıyor. Bu eklentiler sayesinde kullanıcılar thesecondweb.net adresine girmek zorunda kalmadan sanal web'de sörf yapabilecekler.


Tüm konu: Second Web: İnternet içinde internet

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: The Second Web projesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Fattur
14-10-2008, 18:24   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

güzel bir proje ama hep sitesine girmek pek kullanışlı değil

uGuR.uK
14-10-2008, 19:23   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2007

sürekli onun sitesine girerek yapmak pek olmamış, ama fikirde iyi. bu arada 5000 alan adı şimdiden alınmışsa arkadaş parayı vurmaya başlamış bileGülümseme