Seçtiğim Klasörün İçini Temizlicek Kod Arıyorum

خH@љ
08-12-2008, 02:19   |  #1  
Ø®H@Ñ™ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

 

Arkadaşlar ben My.Computer.FileSystem.DeleteFile komutu ile herhangi bir dosyayı silebiliyorum peki bir klasörün içindeki dosyaların tümünü silmek için hangi kodu kullanmam lazım.Mozilla Firefox için geçmişi silecek kod yapmaya çalışıyorum . klasörün yeri belli ama bu klasörün içindekilerin hepsini silcek bir kod lazım.

Yardımcı Olacak Arkadaşlara şimdiden teşekkür ediyorum ...

Semih Özyurt
08-12-2008, 02:25   |  #2  
Semih Özyurt avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
2,749 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

dostum sen internet tarayıcılarının gecmişinimi silmek istiyosun hiç kodla falan uğraşma direkt ccleaner programını indir eğer yanlış anlamadıysam koda gerek yok pc deki tüm gereksiz şeyleri siler

خH@љ
08-12-2008, 02:29   |  #3  
Ø®H@Ñ™ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Yok proje ödevim var ben vb ile yapmaya çalışıyorum

خH@љ
08-12-2008, 02:36   |  #4  
Ø®H@Ñ™ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Programcı Arkadaşlar lütfen el atın

خH@љ
08-12-2008, 02:43   |  #5  
Ø®H@Ñ™ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Bi sitede RmDir komutunu buldum ancak bu sadece boş klasör varsa siliyo klasörün içinde dosya varsa silmiyo off off

خH@љ
08-12-2008, 02:54   |  #6  
Ø®H@Ñ™ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

bide bunu buldum buda Klasörü içinde bişey olsa dahi siliyo ama bana klasörün içindekileri silecek kod lazım klasör duracak yinede
Shell("cmd /c rd C:\deneme /q /s") klasör dahil olmak üzere ne varsa siliyo

musty28
08-12-2008, 12:27   |  #7  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
53 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2006

DEL /S /Q "C:\klasor adı\*.*"

خH@љ
09-12-2008, 02:16   |  #8  
Ø®H@Ñ™ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

DEL /S /Q "C:\klasor adı\*.*"


Sağol Musty denicem şimdi

خH@љ
09-12-2008, 02:19   |  #9  
Ø®H@Ñ™ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

DEL /S /Q tanımadı bunu ya niyekine

KuaforPlus
09-12-2008, 11:57   |  #10  
KuaforPlus avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
223 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2007

Shell ("cmd /c del C:\deneme\*.* /q /s")


komutunu kullan işinizi görecektir.

خH@љ
10-12-2008, 02:33   |  #11  
Ø®H@Ñ™ avatarı
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
404 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Teşekkürler Girilmez ;

Verdiğin kod tam aradığım şey.
Paylaşımın İçin Teşekkürler.(Ödeve sayende sorunsuz devam edecem )

furkan26
26-07-2009, 12:41   |  #12  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
27 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2009

böylede olabilirdi;
 
kill("c:\dosyalar\*.*")

PcMaKeR
31-07-2009, 20:18   |  #13  
PcMaKeR avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
8,935 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2005

System.IO.Directory.Delete("Silinecek Dosyaların bulunduğu klasör", true);
System.IO.Directory.CreateDirectory("yukarda sildiğin klasörü tekrar yaratacak kod. örneğin c:\\deneme yi sildiysen c:\\deneme yazacaksın buraya");

Son Düzenleme: PcMaKeR ~ 31 Temmuz 2009 20:19
mesut_illegal
15-08-2009, 17:26   |  #14  
mesut_illegal avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
810 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007
Alıntı: PcMaKeR  
System.IO.Directory.Delete("Silinecek Dosyaların bulunduğu klasör", true);
System.IO.Directory.CreateDirectory("yukarda sildiğin klasörü tekrar yaratacak kod. örneğin c:\\deneme yi sildiysen c:\\deneme yazacaksın buraya");
mantık gayet güzel. :)

Blur
13-12-2010, 22:55   |  #15  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
30 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2010

Bu kodun visual basic ile alakası  yok sonuçta  Komut İstemini  kullanıyorsunuz. Ama Neyse :P

Süleyman Ekici
15-12-2016, 02:51   |  #16  
Süleyman Ekici avatarı
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2016

Merhaba Dostum....  VB.NET İÇİN YAZIYORUM

My.Computer.FileSystem.DeleteDirectory("C:\TEST", FileIO.UIOption.AllDialogs, FileIO.RecycleOption.SendToRecycleBin)
        My.Computer.FileSystem.CreateDirectory("TEST")


ÜSTEKİ SATIR KOMPLE SİLER ALTAKİ YERİNE TEKRAR BOŞUNU OLUŞTUR İYİ ÇALIŞMALAR