Sen misin Flash'ı yasaklayan!

CHIP Online
09-05-2010, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Steve Jobs'ın Flash karşıtlığı, başına çok büyük işler açmak üzere! İşte Apple'ı bekleyen son...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sen- ... saklayan_19847.html

Resimlerle: Apple'ın kara listesi!

Apple ve Adobe'nin son zamanlarda pek de iyi geçinemediği bir sır değil. Çok uzun süre, yakın ilişkilerde bulunan bu iki firmanın karşı karşıya gelmesinin sebebi ise Apple'ın, Adobe'ye ait zengin web uygulamaları görüntülemeyi sağlayan Flash'ı iPhone'a sokmamak için elinden geleni yapıyor olması. Apple'ın Nisan ayında geliştiriciler için yayınladığı son kullanım sözleşmesinde, Apple ürünlerinde herhangi bir üçüncü parti (burada kastedilen Flash oluyor) derleyiciler kullanarak uygulama geliştirmeleri yasaklanmıştı.

Adobe'nin buna tepkisi sert oldu ama görünüşe göre bu kararı nedeniyle Apple'a yönelik tepkilerin dozu artıyor ve daha da ciddileşiyor. Çünkü New York Post'un bildirdiği habere göre ABD Federal Ticaret Komisyonu ve ABD Adalet Bakanlığı, bu kararı yüzünden Apple ile ilgili bir soruşturma açmaya karar verdi.

Soruşturmanın sebebi ise farklı işletim sistemlerinde kullanılan uygulama geliştirme yazılımlarının Apple cihazlarında yasaklanması ve bu sayede geliştiricileri sadece kendi alt yapılarını kullanmak zorunda bırakması. Bu soruşturmanın önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor ve eğer Apple bu esnada kendisini savunmak konusunda başarılı olmazsa, bu kararının iptali ile sonuçlanabilecek bir davanın gündeme gelmesi söz konusu olabilir.


Tüm konu: Sen misin Flash'ı yasaklayan!

İzleyin: Adobe'un Apple'a cevabı bu tablet!

Resimlerle: Apple'ın kara listesi!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Apple'ın Flash karşılıtlığı tekelci bir yaklaşım mı?