Servet dökmeden HDTV alma rehberi!

CHIP Online
28-07-2012, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Servet dökmeden de size en uygun HDTV'yi satın alabilirsiniz... İşte bunun için bilmeniz gerekenler.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/ser ... -rehberi_34989.html

Resimlerle: En iyi 40-42 inç TV'ler!

Yeni bir televizyon satın alacaksınız, ancak onun için bir servet ödemek istemiyorsunuz. Ancak en ucuz televizyonu seçmek, her zaman iyi bir çözüm olmayabilir. Peki hem bütçenize uygun, hem de iyi bir HDTV'yi nasıl seçebilirsiniz?


LCD, LED ve Plazma


Uç nokta HDTV'lerin gözde teknolojisi LED'i kullanan televizyonlar, genellikle pek uygun fiyatlı değiller. Yine de bazı uygun LED seçenekleri bulmanız mümkün. LED TV'ler daha iyi bir siyah seviyesini garanti etmese de genel olarak daha iyi bir görüntü kalitesi sunuyorlar. Bunun yanında özellikle yandan aydınlatmalı LED'ler, oldukça inceler.


LCD'lere zaman zaman modası geçmiş gözüyle bakılabiliyor. Ancak iyi bir LCD TV hala iş görebilir. LCD'nin en önemli dezavantajı, kötü siyah seviyeleri sunması. Görüntü olarak en iyi LCD'lerin vasat LED'lerle eşleştiğini, ancak LCD'nin daha uygun fiyatlı olduğunu söyleyebiliriz.


En iyi resim kalitesini plazma TV'lerde elde edebilirsiniz. En derin siyahları sunan bu ekranlar, renkleri de doğru olarak yansıtıyorlar ve motion blur efekti adı verilen sorunu nadiren yaşıyorlar. Bununla birlikte plazma ekranlar ışığı yansıttığından aydınlık odalar için ideal olmayabilirler.


Tüm Konu: Servet dökmeden HDTV alma rehberi!

Resimlerle: En iyi 40-42 inç TV'ler!

Kaynak: www.chip.com.tr