Ses Gönderme Yardım

oAsAo
12-06-2013, 13:57   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2013

[QUOTE=oASAo;50036712]Arkadaşlar şimdi benim bir projem var aciliyeti yok öncelikle sağlam araştırarak yapabilirim,bu konuda siz değerli arkadaşlarımdan da yardım bekliyorum.

Henüz projem fikir ve çalışma aşaması olduğundan net yada 6.0 mı karar vermedim işin açığı az sonra söyleceğim hangisinde daha kapsamlı çalışırsa onda başlayacağım.

Şimdi bilirsiniz dijital ortamda kendi sesinizi karşıya göndermeniz için bir aygıt gereklidir. Mikrofon... mikrofon ana karta onboard yada usb yoluyla girebilir sesinizini elektrik akımına çevirip karşıya gönderir. evet bu girişe mic in diyoruz.
Ve denetim masasını açıp mikrofona konuştuğumuz zaman girişteki hareketi görebiliyoruz bu demek oluyor ki bilgisayar sesimizi alabiliyor o halde karşıyada gönderebilir. (Şekil 1)


Şimdi gel gelelim mevzuya... Visual basicte bir butona tıklayarak kolayca ses çalabiliriz. click clock sesleri vs. ihtiyaç duyulabilir şeyler ama benim istediğim çok farklı bi olay butona tıklayınca kayıtlı olan sesi mikrofon kanalından göndermek istiyorum, yani örnek veriyorum Skype'de görüntülü olarak biriyle konuşuyoruz ve sürekli onalıyorum onaylıyorum onaylıyorum demeniz gerekiyor bu tamamen basit bi örnek. bunu demek yerine bir kere onaylıyorum kelimesini kaydedip. bir butonla bastığımızda mikrofon kanalından gitmiş gibi yapabilirmiyiz.

Belki saçma geldi size bunun skype ile falan ilgisi yok ama bunu yapmam gerekiyor ama hiç bir fikir gelmiyor aklıma butona tıklanacak :/ kayıtlı olan sesi in girişinden almış gibi yapacak... yani bir nevi şunun zıttı olacak bilgisayarda çalan bir müziği kaydeden programlar vardır başarılı bi şekilde kaydeder yaptığı iş bilgisayarın out çıkışına verilen sesi alır ve streo mono vs kaydeder. bunun tam tersi işte butona basıldığı an kayıtlı olan sesi kayıtta yapıyor olsak görüşmede yapıyor olsak mikrofondan söylenmiş gibi yapabilrmiyiz :([/QUOTE]