Ses Kartı Sorunu

FurkanCicek
01-01-2009, 23:41   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2009

Anakartım Intel DP35DP İşletim Sistemim Xp Sp2-X64

Sorun şu, onboardı görmüyor. Öyleki Bios da bile yok.
Onboard device ayarlarında kesinlikle Ses kartı geçmiyor.
Ayrıca 6 kanallı bi fiber girişli bi ses kartı.

Herneyse, onboarddan geçtim. Aldım alalı hiç göremiyorum zira kasa önceden veri merkezindeydi bire bir kullanmadım.

Sonradan Creative nin Sound Blaster Live SB0100 5.1 ses kartını aldım.
Aleti takıyorum windows normal bilinmeyen aygıt olarak görüyor.
İnternet üzerinden XP 64 bit tüm driverleri indirdim yemiyor, ayrıca bi kaç tanesinde
tam bitti derken makine reboot atıyor. Donanımda kesinlikle sorun yok.
Yeni bios yazdım, oda olmadı anakartı tamirinde kullandığımız PCI test zabazingosunu taktım hiç bi şekilde ne chipsetlerde nede başka yerde sorun yok.
Sistemde 8 Gb ram olduğu için 32 bit O/S kuramıyorum..
Onboardı açabilsem orjinal driverini yükleyeceğim ama hiç bi şekilde açamıyorum.
Biosdaki ayarlardan kesinlikle değil! Zira profesyonel olarak bu işi yapıyorum gözden kaçırdığım birşey yok. Belki anakartın üretim serisindedir diye 5-6 foruma bu yazıyı yapıştıracağım. Eğer aynı sistemi kullanan böyle bir sorunla karşılaşan varsa çözümünü paylaşsın.

Şimdiden, klasik driver yükleme bios yazma chipset versionu değiştirme sys ayarları vb. Tipik sorun giderme postları atacak arkadaşlara sorunun daha dip birşey olduğunu belirtmek isterim, zira boşa kasmaya gerek yok. Ve ayrıca Quake nin 4 kanallı ses kartını takıp yükleyince sorun yok çalışıyor ama Elektro Gitar bağlayıp Tuner ve Ampikator programı açınca yine reboot. Anakartta üretim ve sürüm hatası dışında bir hata olduğunu sanmam çünkü virtuozzo ile 3-4 Ay %90 CPU ve %90 Ram kullanımı ile kullandığım bi alet. Sıradan bir sorun olsa bu performansı vermez diye düşünüyorum..

Yardımcı olacak arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Saygılar.

Banned
02-01-2009, 00:05   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 21
5,777 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2008

Geçenlerde benzer bir şekilde bir sistemde bana geldi bendekinin sorunuda ağ bağdaştırıcısıydı. Hiçbir şekilde görümüyor ve kurulmuyordu. Es kaza kurduğumda ise aynı olay resetler başıyordu. epey bir uğraştan sonra sorunun anakart IDE sürücüsünden kaynaklandığını buldum. Sürücüyü kaldırıp windowsun kendi sürücüsünü devreye sokunca sorun ortadan kalktı. Hani olabilirya sizdede analkart veya anakart sürücülerinde proplem olabilir. Ayrıca ayğıt yöneticisi sistem aygıtları kısmında devre dışı  bırakılmış olabilir. Bence sorununuzun çözümü aygıt yöneticisinde. Gizli aygıtlarıda görünür ale getirip tüm aygıtları ve kullandıkları veriyollarını çakışmaları vs. inceleyin. Umarım çözersiniz.