ses var simge yok:S

carloska
05-06-2009, 16:05   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

mrb arkadaşlar...

ne oldu bilmiyorum pc yi formatlayıp bütün programları kurduktan sonra yeniden başlattığımda ses simgesi gelmedi.... denetim masasında ses efekti ve ses aygıtlarında silik çıkıyor.. xp cd sinden "cd i386
expand sndvol32.ex_ c:\windows\system32\sndvol32.exe" yaptım ama olmadı...winamp ve media playerdan ses gelmiyor ama raeltek in ses denetiminde ses geliyor.. nası düzeltebilirim..

[URL=http://img41.imageshack.us/my.php?image=sesg.jpg][/URL]

OnlyMann
05-06-2009, 16:50   |  #2  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

ses kartına ait sürücüyü yüklemeniz gerekir. Anakart sürücüsünü de sonradan yüklemelisiniz. Ancak makinaya ait bilgi verseydiniz sizi yönlendirebilirdik.

carloska
05-06-2009, 17:25   |  #3  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

driverler yüklü.. zaten çalışıyordu pc yi yeniden başlatınca gitti... pc de iki hdd ve iki farklı xp kurulu.. eskisini açınca sorun yok normal çalışıyor ama yenisinde sorun var.. anakartım intel gd33fb.. driverleri yükledim ama olmadı.. virüs başka dosyalar silmiş olabilir mi.. sağlam olan sistemden dosya kopyalamak bi işe yarar mı...

Süleyman.
05-06-2009, 17:32   |  #4  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Aygıt yöneticisinde sorunlu sürücüyü sağ fare tuşuyla seçin. "Sürücü güncelleştir/yükle" adımından sürücüyü kendiniz yüklediğiniz kısma gelin ve sağlam Windows içindeki "system32" klasörünü gösterin. İşe yarayabilir.

Son Düzenleme: Süleyman. ~ 05 Haziran 2009 17:33
carloska
05-06-2009, 20:13   |  #5  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

hallettim arkadaşalr tşk... sistem gerekli yükleme olmamıştı... daha geri bi zamana alınca düzeldi ama tekrar gidebilir... ama neden böle bişi olur anlamadım..

OnlyMann
05-06-2009, 21:28   |  #6  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

uygun olmayan her hangi bir sürücü yüklemiş olabilirsiniz. muhtemelen de bu mevcut sürücüyü bozmuştur. başka bir yolda virüs dolayısıyla silinmiş/bozulmuş olabilir. Ses simgesinin sizdeki gibi olması demek ses kartı tanımında sorun var demektir.

Mustafa@PC
05-06-2009, 21:29   |  #7  
Mustafa@PC avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
13,125 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

Sistem geri yükleme bazen çok yararlı oluyor.

carloska
06-06-2009, 00:04   |  #8  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008
Mustafa@PC
Sistem geri yükleme bazen çok yararlı oluyor.
oldu ama yine aynısı oldu... virüsleri temizledim... kasper 8 ve pctools internet secutury le tam tarama yapıp pc yi yeniden başlatınca gitti yine... combofixlede taramıştım... işin garibi diğer xp yüklü hdd den açınca bi sorun yok ses normal... yanlış driver yüklicek kadar acemi değilim...driverleri sürekli intelin kendi sitesinden indiriyorum ...formatlasam yine aynısı olacak... kurduğum programlardamı sorun var anlamadım..

OnlyMann
06-06-2009, 00:07   |  #9  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009
carloska
kasper 8 ve pctools internet secutury le tam tarama yapıp pc yi yeniden başlatınca gitti yine... combofixlede taramıştım...
koruma programları imzalanmamış sürücüleri de etkiliyor olabilir. yani imzasız olduğunu düşündüğü zararlı gibi görüp siliyor olabilir. yüklediğiniz sürücünün imzalı olup olmadığına bakın. yüklerken "imzalanmamış sürücü yine de yüklemek istiyor musunuz?" şeklinde soru soruyor mu?

carloska
06-06-2009, 00:30   |  #10  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
175 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2008

şu ana kadar hiç öle bişi demedi... sanırım pc benle dalga geçiyor... az önceki mesajı yazdıktan sonra tekrar sistem geri yükleme yaptım fakat sistem geri alınamadı gibi bi  uyarı verdi tekrar formatlicem derken yinede bi bakim dedim baktım ses çalışıyor... bende hemen deepfreeze kurdum tabi.. kaldırıp bişi kurmaya korkuom ama.. bütün sitelere giriyorum ama ne zaman internet üzerinden güncelleştirmek istesem "Hatalı çalışan veya kötü amaçlı bir eklenti Internet Explorer'ın bu sayfayı kapatmasına neden oldu." şeklince bi uyaru veriyor... denetim masasından da güncelleme açık ama oda çalışmıyor... sanırım pc de benimle dalga geçen bi virüs var..

OnlyMann
06-06-2009, 00:35   |  #11  
OnlyMann avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 5
2,779 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2009

farklı virüs programları ile taramayı deneyin olabilir ama formattan sonra bence internet bağlantısı kurmadan windowsu CD/DVD den güncelleyin. sizde bulunan programların göremediği bir zararlı olabilir.

_ugur_
12-06-2009, 19:50   |  #12  
Üye
Teşekkür Sayısı: 2
71 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

Başka arkadaşlar tarafından size tavsiye edildimi bilmiyorum ama size bir tavsiyem olacak;
Bir sonraki atacağınız formatta tüm driverlerin eksiksiz olarak yüklenmesine  dikkat edin(yazılım ve donanım olarak) sık kullandığınız programları kurup gereken güncellemeleri de yaptıktan sonra  en  son olarak olası bir hataya karşı durumu kurtarmak amacıyla sistem geri yükleme yapabilmek için geri yükleme noktası oluşturun ki ilerde tekrar driver yüklemeleri ile uğraşmadan sistemi geri yüklediğinizde hem sorunu çözmüş olursunuz hemde zaman kaybı yaşamazsınız umarım yardımcı olabilmişimdir kolay gelsin.İyi akşamlar tüm forum yöneticileri ve ziyaretçilerine.