ses,webcam, mikrofon bağlantı sorunu

HPQ-User
01-11-2008, 12:48   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 27
30,997 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

 

FAKİR sormuş:
sorun; ön panel girişi ile arka panel girişleri arasında oluşan problem;
bağlantıları bilgisyar kitapcığına göre takınca, ses hiç gelmiyor, eğer ses gelmesi için bağlantılardan birini değiştirirsem bu defa usb pasif hale geliyor.  microfonu zaten hiç kullanamıyorum. profesyonel bir kullanıcı değilim. destek almak için bilgilerinize ihtiyacım var. yardımcı olacağınıza pek inancım yok çünkü çok detaylı anlatabildiğime inanmıyorum. problem bağlantılarda ama neyi nereye bağlayacağımı bilsem problemi kolayca çözebilirim. şunu söyleyebilirim ki bilgisayarın ekinde gelen MSI kitapcığında belirtilen montaj bilgilerinde problem var. oradakinin aynısını yaptığım zaman hiç ses gelmiyor.başka bir PC sitesinde aynı problemi resimli olarak birisi sormuş ama yanıt alamamış. umarım siz yardımcı olursunuz! en azından okuduğunuz için bile teşekkür ederim.

Soru Türü: Donanım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
pentium IV .
ATV kasa
ön panel (usb, mic.,kulaklık, webcam girişleri)


İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US; rv:1.8.1.17) Gecko/20080829 Firefox/2.0.0.17

Blacksmith
01-11-2008, 13:47   |  #2  
Blacksmith avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
312 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ara 2007

oncelikle usb girisleri ile on panel ses gırıs pınleri bir birinden ayrıdır..ıkısıde bir birini baglamaz...sen kıtapcıgın gosterdigi gibi yerlı yerıne tak sonra denetim masasında ses kartının ayarlarıyla ılgılı bir panel olacak oradan front panel audio secenegini aktif yap o zaman arka panel pasıf on panel aktif hale gelecektir..bildigim kadarıyla eskı ana kartlarda ıkı panelı aynı anda kullanamıyorsun..