Sevindiren Windows 8 eksiği!

CHIP Online
17-08-2012, 12:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

MS'in Windows 8'den çıkartarak pek çok kullanıcıyı üzdüğü bu özellik, bazılarını fena sevindirdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sev ... 8-eksigi_35325.html

Microsoft geçtiğimiz aylarda yaptığı açıklamada Windows 8'in medya oynatıcısının DVD oynatmayı desteklemeyeceğini belirtmişti. Kullanıcılar eğer Windows Media Center eklentisini satın alırlarsa DVD oynatıcıya sahip olabilecekler ama DVD oynatma konusunda iddialı firmalardan biri bunu kurulum aşamasında Windows 8'li bilgisayarlara sızmanın bir yolu olarak değerlendiriyor olabilir!


Tayvan tabanlı ünlü firma CyberLink bir iddiaya göre büyük PC üreticileri ile anlaşmaya vardı bile. Bu anlaşma çerçevesinde firmaların ürettiği yeni bilgisayarlar Windows 8 ile beraber gelirken aynı zamanda Cyberlink'in DVD oynatıcısı da yüklü olarak satılacaklar. CyberLink'in patronu Jau Huang Microsoft'un Windows 8 için aldığı bu kararın firmaları için büyük bir başarıya kapı açmış olduğun belirtiyor.


CyberLink elini çabuk tutup yazılımlarını Windows 8 uyumluluğu ile tescil ettiren firmalardan. Birkaç gün önce yayımlanan bir basın bülteninde firmanın PowerDVD 12 ve diğer bir dizi ürününün Windows 8 sertifikası aldığının altı çizilmişti. Cyberlink yaptığı açıklamada Haziran 2012'den itibaren Cyberlink ürünlerini alan kullanıcılara Windows 8'e geçtiklerinde ücretsiz terfi imkânının verildiğini belirtmişti.

Tüm Konu: Sevindiren Windows 8 eksiği!

Kaynak: www.chip.com.tr