SF içerisinde, anti-Glass saldırıları sürüyor

CHIP Online
20-04-2014, 18:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Tek suçu Google Glass'ıyla dolaşmak olan genç gazetecinin başına bakın ne geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sf- ... -suruyor_46576.html

Görünüşe göre özellikle San Francisco halkı, Google Glass fikrinden pek hoşlanmış değil. Öyle ki, bir başka Glass kullanıcısı daha Cuma günü San Francisco sokaklarında saldırıya uğramış durumda.


20 yaşında bir gazeteci olan Kyle Russell, Google protestoları ile ilgili çekimlerini tamamlamış iken, 16th Street BART tren istasyonunda bir kadın "Glass" diye bağırıp, cihazı Russell'ın kafasından aldı. Tabii ki Russell ve arkadaşı hemen kadını kovalamaya başladılar. Ancak kadın, cihazı yere atıp kırdıktan sonra kaçmayı başardı.


Russell'ın kadının ses tonundan tahmin ettiğine göre cihazın parçalanması kadının asıl amacı idi. Tabii ki Russell, tahmininde yanılmış olabileceğini ve bunun sıradan bir kap-kaç vakası olmasının da mümkün olduğunu söylüyor.


Protestolar ve bu olay arasında bağlantı arayanların ise yanılma olma ihtimallerinin yüksek olduğunu düşünen Russell, kadının protestolardaki kalabalığın genel görünüşüne uymadığını ve kalabalık ile ters yönden geldiğini söylüyor.


1500 dolar değerindeki ürünü olayın ardından test eden Russell, ürünün artık "hiçbir ses veya dokunuşa" cevap vermediğini, basit bir şekilde "kullanılamaz" olduğunu söylüyor.


Bu son anekdot, rastgele bir hırsızlık örneği olabileceği gibi, San Francisco'daki teknoloji yandaşları ve karşıtları arasındaki gerilimin bir habercisi de olabilir.


San Francisco sakinleri arasında, teknolojinin ölüm getirdiğini düşünenler ve bunun baş sorumlularından biri olarak Google'ı görenler mevcut. Hatta protestocuların isteklerinden biri, Google'ın artık devreye girmesi ve teknoloji kullanımının kontrol edilmesi de bulunuyor.


Russell'ın başına gelenler, San Francisco'da yaşanan ilk Google Glass kullanıcısı sorunu değil. Şubat ayı içerisinde de Sarah Slocum adlı Glass kullanıcısı, San Francisco şehri içerisinde bir saldırıya maruz kalmış idi.


Russell'a saldıran kadın hakkında ise polisten henüz bir açıklama gelmiş değil. Başka bir deyiş ile saldırgan, hâlâ şehrin sokaklarında Glass kullanıcılarını arıyor olabilir...

Tüm Konu: SF içerisinde, anti-Glass saldırıları sürüyor

Kaynak: www.chip.com.tr