Siber suçlular yine iş başında

CHIP Online
23-04-2008, 15:36   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir grup siber suçlu, anti-spam güvenlik kontrollerini etkisiz hale getirmeyi başardı.

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sibe ... s-basinda_6515.html

Trend Micro'nun global tehdit araştırma ve destek birimi TrendLabs, bir grup siber suçlunun anti-spam güvenlik kontrollerini etkisiz hale getirmek için yeni bir yöntem geliştirdiğini tespit etti. Siber suçlular, malware saldırısı düzenlemek amacıyla Hindistan'daki bazı merkezlerde çalıştırdıkları her bir kişi için günde 2 ya da 3 £ ödeyerek milyonlarca kayıtlı hesaba erişebiliyorlar.

Trend Micro'nun global tehdit araştırma ve destek birimi TrendLabs, bir grup siber suçlunun CAPTCHA ("Completely Automated Public Turing" Testi) güvenlik kontrollerini atlatabilmek için yeni ve benzersiz bir yöntem geliştirdiğini tespit etti. Siber suçlular, malware saldırısı düzenlemek amacıyla Hindistan'daki bazı merkezlerde çalıştırdıkları her bir kişi için günde 2 ya da 3 £ ödeyerek milyonlarca kayıtlı hesaba erişebiliyorlar.

Web siteleri, sitelerin insanlar tarafından ya da istenmeyen e-posta göndermek üzere programlanan bir bilgisayar ağı (botnet'ler) tarafından kullanılıp kullanılmadığını tespit eden CAPTCHA testleri uyguluyor. Bilgisayar ile insanların davranışlarını ayırt etmeyi amaçlayan CAPTCHA güvenlik testleri, bu tür saldırıları durdurmak için etkili bir araç. Ancak Trend Micro'nun elde ettiği verilere göre, Hindistan'da para karşılığında CAPTCHA güvenlik kontrollerini kıran bazı merkezler bulunuyor.

Konu hakkında bir açıklama yapan Trend Micro yetkilisi Rik Ferguson şunları ifade ediyor: "Siber suç endüstrisi, artık bireylerin değil, organize çetelerin tekelinde bulunuyor. Siber suçlular, çalıştırdıkları her bir kişi için günde 2 ya da 3 £ ödeyerek milyonlarca kayıtlı hesaba erişebiliyorlar. Daha sonra bu hesaplar, istenmeyen e-postalar göndermek için kullanılıyor. Bunun sonucunda kullanıcılar, banka bilgileri ya da parolaları gibi kişisel bilgilerini çalmayı amaçlayan çeşitli malware saldırılarının hedefi oluyor."

Tüm konu: Siber suçlular yine iş başında


Kaynak: https://www.chip.com.tr

Siber suçlara karşı yeteri kadar korunuyor muyuz?