Siber suçlulara karşı dikkatli olun

CHIP Online
25-08-2013, 00:01   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Kaspersky Lab, BT güvenlik vakalarını ve trendlerini analiz eden raporunu yayınladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sib ... tli-olun_42216.html

Güvenli içerik ve tehdit yönetimi çözümleri firması Kaspersky Lab, 2013'ün ikinci çeyreğinde öne çıkan BT güvenlik vakalarını ve trendlerini analiz eden "BT Tehdit Evrimi" raporunu yayınladı. Siber tehdit manzarasını ortaya seren bu rapora göre, zararlı mobil yazılımlar, ikinci çeyrekte hem miktar hem de karmaşıklık açısından en önemli istatistiksel kategoriyi oluşturuyor. Siber suçlular artık, mobil platformlar için daha fazla zararlı yazılım üretmekle kalmıyor, aynı zamanda bu programların yeteneklerini ve davranışlarını da geliştiriyor. Zararlı mobil yazılımlara ek olarak siber suçlular, dijital para biriminin değerinin ikinci çeyrekte hızla artması nedeniyle bitcoin (sanal para) madenciliği ve hırsızlığı için tasarlanmış yasa dışı kampanyalar üzerine de yoğunlaşmayı sürdürdüler.


Mobil saldırılar artıyor!


30 Haziran 2013 itibariyle sistemine toplamda 100 binin üzerinde zararlı mobil yazılım değişikliği ekledi. Bu, 2012 yılının sonundaki rakamla karşılaştırıldığında (46.445 değişiklik) önemli bir artış olarak karşımıza çıkıyor.


Bu değişikliklerin bireysel tespitler veya zararlı programlar olmadıklarını, siber suçluların güvenli mobil uygulamalara virüs bulaştırmak için kullandıkları zararlı yazılım kod örnekleri olduklarını belirtmekte fayda var. Siber suçluların kullandıkları ortak yöntem, güvenli uygulamaları indirmek ve onları ekledikleri zararlı yazılım kodları ile değiştirmek olarak özetleniyor. Sonrasında siber suçlular, değiştirilen ve artık zararlı olan bu uygulamaları kullanıcıların bu uygulamaları indirmek için kullandıkları üçüncü parti uygulama mağazaları gibi sitelere yeniden dağıtıyor. Kaspersky Lab sistemi, değiştirilen bu uygulamalara eklenen zararlı yazılım kod örneklerini bulut tabanlı teknolojiler, buluşsal yöntemler ve antivirüs imzalar aracılığıyla tespit ediyor. Zararlı yazılım kod örneklerini algılayan Kaspersky Lab, hangi uygulamaların zararlı olduğunu, uygulama cihazda çalışmadan önce tespit ediyor.


Tüm Konu: Siber suçlulara karşı dikkatli olun

Kaynak: www.chip.com.tr