Sıfır Sistem Bios Ekranında Donuyor

ihsan1987
03-03-2013, 16:20   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

 

Merhaba arkadaşlar çok ilginç bir sorunla karşı karşıyayım. Asrock h71m-dgs anakart, kingston 4 gb ram, seagate 2 tb (ST2000DM001) dan oluşan bir sistem topladım.Bilgisayara win7 x64 yükledim.Office programlarını vs yükledikten sonra bilgisayarı yeniden başlattığımda bios ekranında takılı kaldı.Biosada giriş yapamadım.Hdd'yi cıkardıgımda biosa giriş yapabiliyordum.Hdd yi farklı bir bilgisayara taktım.Sistem acılıyordu.Hdd yi farklı bir bilgisayara taktığımda acılış veriyordu fakat hdd yi biçimlendiremiyordum hata veriyordu. Hdd yi aynı model sıfır seagate ile değiştirdim.Bu sefer sorunsuz olarak işletim sistemimi ve programlarını kurdum.

Anakarta elimde olan seagate green 2 tb(st2000DL003) model hdd yi ikinci disk olarak taktığımda bios ekranında takılı kalıyor.Sistem hiç acılmıyor.Sadece tek olarak bu diski taktığımda yine sistem açılmıyor.Fakat diğer bilgisayarıma taktıgımda hdd yi sorunsuz kullanıyorum.1.5 tb dolu bilgilerime ulaşabiliyorum sorunsuz olarak kullanıyorum.

Anakarta son biosu yükledim, Ramleri değiştirdim, hdd kablolar değişti ama sonuç aynı.Bu sorunu nasıl çözebilirim.

excel_mustafa
03-03-2013, 16:47   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 280
2,650 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

biostan windowsu kurdun hdd yi boot listesinden 2.sıraya al.diğer hdd yi de 3.yap.biostan ahcı modunu etkinleştir.birde böyle dene.

ihsan1987
03-03-2013, 18:07   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

Sadece bu hdd yi takıyorum yine okumuyor.Ahcı modu etkin ide yaptım yine değişen birşey olmadı.

murat5038
03-03-2013, 21:42   |  #4  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

Sata 2 olduğundan dolayı anakartın Sorun çıkartıyor olabilir.Sitem bilgilerini tam yazsaydınız iyi olurdu işlemci modeli ram modelleri,PSU Modeli vs vs bunlarıda yazsanız iyi olurdu.

ihsan1987
03-03-2013, 22:16   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
28 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2007

http://www.asrock.com/mb/Intel/H71M-DGS/?cat=Download&os=BIOS

Anakartın sitesinden tüm bios versiyonlarını tek tek yükledim.1.30 ve üstü versiyonlarda bu sorunu yaşıyorum.Şuan 1.30 versiyonu ile sorunsuz bilgisayarımı kullanabiliyorum.Asrocka bu durumu nasıl bildirebilirim.Bu yazdıklarımı Google çevirinden mail atayımmı :)Başkalarıda aynı sorunu yaşamasınlar.

murat5038
04-03-2013, 19:51   |  #6  
murat5038 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 680
6,682 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2012

http://www.asrock.com/support/tsd.asp

Bildirmenize gerek yok ama siz bilirisiniz.Hangi versionda kullanabiliyorsanız o biosda kalın başka güncelleme çıkarsa o sürüme güncellemeyi deneyebilirsin.