Şifre ezberlemek tarihe karışıyor!

CHIP Online
24-03-2010, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Artık anlamsız karakterlerden oluşan garip şifrelere ihtiyacınız olmayacak. Peki yerine ne gelecek?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sifr ... arisiyor_18925.html

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!

Bilim adamlarının geliştirmekte olduğu bir algoritmayla artık insan sesi şifre olarak günlük hayatın her alanında rahatlıkla kullanılabilecek.

North Carolina State Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Robert Rodman, yaptığı açıklamada, bugüne kadar parmak izi ve retina taraması gibi ileri güvenlik önlemleri arasında yer alan sesin, geliştirilen yeni algoritmayla çok daha hızlı olarak hayatın içinde yer alacağını bildirdi.

Ses akustiğinin, kişilerin ses tonlarına göre değişiklik gösterdiğine işaret eden Rodman, geliştirdikleri projenin, ses tanımlama algoritmasının, güvenlikten feda etmeden işlemi hızlandırdığını kaydetti.

Tüm konu: Şifre ezberlemek tarihe karışıyor!

İzleyin: Project Natal

Resimlerle: En iyi 20 güvenlik aracı!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu teknoloji kullanılabilir mi?

cbilgen13
24-03-2010, 18:54   |  #2  
cbilgen13 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
1,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2007

bence kırılamayacak şifre yoktur...ses olayınında çok sağlıklı olacağını sanmıyorum...retina şifresini kırmak için insanların bir birinin gözünü oyabilecekleri bir çağda yaşıyoruz... ses şifrelerinin kırılması içinde sayısız yöntem çıkacaktır.... atıyorum ATM'de para çekerken biri sesinizi çok iyi bir kayıt programı ile kaydedip...pc üzerinde basit programlarla oynayarak sahibine ait tonlamayı yakalarsa ne olacak... yada grip oldum sesim farklı çıkıyor...şifremi kullanamayacak mıyım.... bence şaçma yöntem en ikisi farklı algoritmalara ve değişik karakterler sahip bir şifre ile dewam etmek...hem şifre ezberlemeye son denilmiş hayatımızda aklımızda tutmamız gereken kaç şifre varki zaten üç-beş tane sayı ve rakamı aklında tutamayanlar zaten şifre ile girilip çıkılan her türlü uygulamadan uzak dursunlar...

Fattur
24-03-2010, 23:54   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

Ses'i kırmak çok daha kolay olacaktır =)
Bir ses kaydı yetecektir. Merhaba muhabbetinde bir ses kaydı. Sonra adamın şifresi elinizde =)