Şifreleme olayı

ilgin33
02-09-2015, 09:21   |  #1  
ilgin33 avatarı
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

 

Merhaba, ben şifreleme işlemi yapacağım şifre üret dediğimde üretilen şifrenin yanına saat eklemek istiyorum nasıl yapabilirim.

can487
02-09-2015, 11:49   |  #2  
can487 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 10
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

DateTime.Now ile şuanki tarih ve saat bilgisini ekleyebilirsin.

Kullanımı = Console.Write(DateTime.Now);

yada

textBox1.Text = DateTime.Now; şeklinde (hatalı yazmış olabilirim) deneyerek öğren.

ilgin33
02-09-2015, 11:56   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

şimdi şifreleme olayını yaptım sonra bu şifrelenmiş şifre(şifrelenmiş veri+saat) şifreyi çöz dediğimde yanından saati nasıl çıkartabilirim.Aslında amaç şu: şimdi ben birine şifre vereceğim sonra şifreyi verirken saatle birlikte girmek istiyorum sonra o saat dolunca çıksın şifreyi saatle beraber girerken şifrelenmiş halini göndereceğim sonra bunu çözerken saat çıkması lazım.Karşı taraf saat miktarını bilmesin yani.

Yazilim_Uzmani
04-09-2015, 01:48   |  #4  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
8 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Tam olarak anlayamadım ama geri sayım gibi bir şey mi istiyorsun?

ilgin33
04-09-2015, 08:51   |  #5  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

Şimdi şöyle anlatayım.Ben bir yöneticiyim yetkilerim var.Şifremi işim olduğu için yardımcıma vereceğim.Bunu yaparkende tek kullanımlık şifre yapmak istiyorum bunun içinde şu adımları izledim.

İlk olarak girilen uzunlukta şifre üretiyorum.Ürettiğim şifreyi yanına saat ekleyerek şifreleme işlemini yapmak istiyorum(bunu yapma nedenim hani belirli saatte bu şifreyi kullansın).Sonra şifreyi çözüp kullanıcıya ilk girdiği şifreyi göndereceğim.


Umarım açıklayıcı olmuştur.

can487
04-09-2015, 21:19   |  #6  
can487 avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 10
78 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2015

Ben anladım. Sadece c# ile yapamazsın sql veritabanı bilginin olması lazım.

Form uygulamsımı yapıyorsun yoksa asp.net'mi?

Not: Okadar uğraşıcana şifreyi değiştir ver arkadaşına sonra geri al -_-

ilgin33
05-09-2015, 08:04   |  #7  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
39 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2015

kullanıcam zaten sql. ama form uygulama yada asp .net derken windows form applicationda yapıyorum örneği