silinen dosyalar aslinda neden silinmez?

Bu başlık kilitlidir. Yeni mesajlar gönderilemez veya mevcut mesajlar düzenlenemez.
marilynmanson
23-10-2004, 17:16   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
3 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

selam arkadaslar..bir dosyayi sildigimiz zaman aslinda uzerine yeni veri yazilana kadar silinmedigini biliyorum ama bana bunun teknik bir aciklamasini yapabilecek olan var mi? saklamaya gerek yok, bizim hocanin biri sordu bunu, odev olarak istiyor, ona vercem..bi de cd'ler guclu lazer ile yazilip dusuk lazer ile okunur dedi, bunu da bi arastirin dedi, bunun hakkinda da biseyler yazan olursa sevinirim..tesekkurler simdiden..

Banned
23-10-2004, 18:39   |  #2  
Banlandı
Teşekkür Sayısı: 0
161 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2004

Dosyaları tamamen silmek uzun süreceği için tamamen silinmez. Dosyanın, dosya sistemindeki girdisi silinir. Harddiskte o bölge, bilinmez, boş bir bölge haline gelir. Eğer gerçekten silinse, her byte'ın tek tek değiştirilmesi gerekir. Yani dosyanın büyüklüğü kadar bir dosya yazıyormuş gibi zaman alır.

CD'lerdeki düşük/yüksek olayı da, enerji seviyesi ile ilgili. Lazer ışık, yoğunlaştırılmış, düşük yayılımlı bir ışıktır. Yoğun enerji taşır. Yüksek enerji seviyesinde üretilen lazer ışık, yakma/delme/patates soyma işlerinde kullanılabilir. Yazmada kullanılan lazer ışığı da böyle bir lazerdir. Okurken ise, sadece ışığın yansımasıyla ilgilenilir. O nedenle delici güçte enerji içermesi değil, sadece hassas bir ışık demeti olması istenir.

gunaysay
03-11-2004, 13:05   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
716 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2004

disklerin file allocation table denilen içindekiler bölümü vardır.
diskteki dosyaların yerlerini boyutlarını falan tutar
dosya silineceği zaman bu içindekiler kısmından kaydını siler işi bitirir.