SIM kilidi Note 3'ten fazlasına gelecek!

CHIP Online
06-10-2013, 11:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bazı Note 3'lerde keşfedilen kilit, yakında Note 2 ve S3 kullanıcılarının da başına bela olabilir!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sim ... -gelecek_43019.html

Resimlerle: Galaxy Note 3, Galaxy Gear ve fazlası...

Galaxy Note 3'ün Avrupa'da satılan bir modelinin bir "SIM kısıtlamasıyla" geleceğini bu haberimizde sizlerle geçtiğimiz hafta paylaşmıştık. Samsung, duruma açıklık kavuşturmak üzere açıklama yapmış olsa da gelen farklı açıklamalar nedeniyle kafalar iyice karışmış durumda.


Sözkonusu Galaxy Note 3 modelinin SM-N9005 olduğunu ve LTE destekli ülkelerde satıldığını söyleyelim. Yani durumun ülkemizde satışa sunulan Exynos işlemcili Note 3'ü etkileyip etkilemediği konusunda henüz bir bilgi yok.


Samsung'dan bir yetkiliye göre Galaxy Note, satın alındığı bölgede "doğru biçimde" etkinleştirildiyse, cihazda diğer bölgelerin SIM kartları da kullanılabiliyor. Ancak bu açıklamaya göre SIM kart kilidinin bir amacı kalmıyor. Dahası XDA'dan kullanıcılara göre doğru biçimde etkinleştirilen Avrupa modeli dahi Afrika veya Asya gibi diğer bölgelerin kartlarını kabul etmiyor.


Bir başka Samsung yetkilisinin bir müşterisine telefonda söylediğine göre Galaxy Note 3'ün Avrupa model, sadece Avrupa'da çalışıyor. Yetkili, Android 4.4 KitKat geldiğinde bölge kilidinin Note 2 ve Galaxy S3 gibi cihazları da kapsayacağını söylüyor.


Samsung'un böyle bir yola başvurmasının nedeni, belirli ülkelerde yasadışı ithalata engel olmak. Ancak kısıtlama, yurtdışına çıkan kullanıcıları yüksek roaming ücretleri ödemek zorunda bırakıyor.

Tüm Konu: SIM kilidi Note 3'ten fazlasına gelecek!

Resimlerle: Galaxy Note 3, Galaxy Gear ve fazlası...

Kaynak: www.chip.com.tr