Şimdi de "çakma" iMessage vukuatı!

CHIP Online
25-09-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple'a özel iMessage uygulamasını Android'e getiren uygulama, fazla dayanamadı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/sim ... -vukuati_42848.html

Resimlerle: App Store'dan kaldırılan 10 uygulama!

Apple'ın iMessage mesajlaşma platformunu Android'e taşımayı amaçlayan üçüncü parti uygulama, tam ilgi çekmeye başlamıştı ki Google tarafından mağazadan kaldırıldı.


iMessage Chat adındaki uygulama, iOS ve Mac cihazlarıyla metin, resim ve diğer belgeleri veri bağlantınız üzerinden ücretsiz olarak paylaşmaya izin veriyordu. iMessage platformu Apple cihazlarına has olduğundan bu işlevler kulağa fazlasıyla hoş ve cazip geliyor. Ancak Apple tarafından geliştirilmeyen, Daniel Zweigart adında üçüncü parti bir geliştiricinin yazdığı uygulamanın Apple ID oturum açma bilgilerinizi istemesi güvenlik sorunlarına neden olabilirdi. Apple ID'nizi ve parolanızı uygulamaya vermeniz, geliştiricinin dilediğinde sizin hesabınızdan uygulama satın alabilmesi ve hatta hesabınızı kullanmanızı engellemesi anlamına gelebilir.


Dahası iMessage Chat'in internetten farklı Android uygulamaları indirip kurabildiği de söyleniyor. Bunun anlamı, uygulamanın dışarıdan yükleyebileceği bir casus yazılımla telefonunuzu riske atabilecek olması.


Google , iMessage Chat uygulamasını şu an itibariyle mağazadan kaldırmış durumda. Biz de, Apple ID'nizi tanımadığınız ellere vermek yerine WhatsApp, Google Hangouts gibi farklı platformlarda çalışan uygulamaları tercih etmenizi öneriyoruz.

Tüm Konu: Şimdi de "çakma" iMessage vukuatı!

Resimlerle: App Store'dan kaldırılan 10 uygulama!

Kaynak: www.chip.com.tr