Sınırlı Erişim Sıkıntısı

yaban adamı
06-06-2014, 20:01   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2014

Merhabalar. Lafı hiç dolandırmadan konuya giriyorum: Halihazırda öğrenci apartında kalmaktayım. Apartın her katında bir modem var. Başlarda bu sıkıntıyı yaşamamama rağmen, son bir iki aydır "sınırlı erişim" hatası alıyorum. Bazen kendiliğinden düzeliyor, sonra yine hata vermeye başlıyor. Arkadaşım kendi telefonuyla denediğinde internete sıkıntısız bağlanabiliyor. Modemin markası tp-link. Ne yaptıysam netice alamadım, modeme reset attım, komut istemine ne bulduysam yazım ama nafile. Apart yönetimine söyledim, onlara da benden başka kimse böyle bi şikayette bulunmamış. Memlekete gittiğimde bağlantıda hiçbir sıkıntı yaşamıyorum, yalnızca apartta böyle. İşletim sistemim Windows 8 64 bit. Sorun gider yaptığımda genelde şöyle bir şeyle karşılaşıyorum: 

İllallah dedirtti bu sorun bana. Ara ara internet kafeden girip bu konuya bakacağım. Yardım edecek arkadaşlar şimdiden sağolsun.

Son Düzenleme: yaban adamı ~ 06 Haziran 2014 20:04
yaban adamı
07-06-2014, 18:04   |  #2  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2014

Sanırım DHCP denen şey kapalıymış. Modemin arayüzüne girip "enable" konumuna getirdim DHCP'yi. Şimdi de sorun gider yaptığımda "DNS sunucusu yanıt vermiyor" diye bir hata alıyorum, erişim hala sınırlı.

Güncelleme...

Komut istemine "ipconfig" yazıp enterladığımda ekrana şu veriler dökülüyor arkadaşlar:

Son Düzenleme: yaban adamı ~ 07 Haziran 2014 20:58