Sisteme geri yükleyememe, Geçmişi silmme

HPQ-User
25-07-2011, 14:47   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

Mağdur sormuş:
Bilgisayarımda sisteme geri yükleme yapılamıyor, sisteme geri yükleme aylardır açık olduğu halde geri yükleme işlemi hep başarısız oluyor,yardım ve destek te çalışmıyor, güvenli modda dahi bunlar işlemiyor.Güvenli modda bilgisayarı tarattım virüsde bulamıyor ve sisteme geri yüklemeyi kapatıp geçmiş sisteme geri dosyalarını sil diyorum ve silindi diyor fakat hep eski sisteme geri yükleme dosyları duruyor.Bilgisayarımda avg free yüklü idi ben bunu sildim ve avg internet kurdum, internetttten 8 yıllık lisans buldum ve çalıştırdım, fakat avg ile bilrlikte avg pc tune up 'da geldi onu yükledim, hataları düzelt dedim 7000 hata buldu ve düzeltti güya ama bilgisayarımın kayıt defterini, ayarlarını bozmuş.Sonra onları kaldırdım ve bilgisayarım internete dahi giremez hale geldi. sisteme geri yüklemeyi en son o gün yapmıştım ve düzelmiş gibiydi. sonradan bilgisayarımda f3 e basıp bir dosyayı bile arayamıyorum. drwatson çalışıyor ve drwatson hata raporu veriyor.Bilgisayarım donuyor ve bende drwatson'u sonlandır yapıyorum ve explorer.exe sonlanıp tekrar başlıyor.Bilgisayarıma avira yükledim sonra ve 1 kaç tane virüs buldu.Daha sonra office cyber alert indirdim ve internette onun için aktivasyon kodu aradım ve şu sitedeki şeyi indirince bilgisayarımda dvi.exe ve dreaa.exe adlı 2 uygulama c/documents and settings/administrator/local settings/temp de dvi.exe ve türevlerinin yerini olduğunu buldum ve dreaa.exe'de c/windows'ta idi. fakat avira bunlaı virüs olarak algılamadı internette araştırdım ve spyware olduklarını buldum güvenli modda bu dosyaları sildim fakat yine de bilgisayarım gittikçe yavaşlıyor. Sizce benim bu durumda ne yapmam gerekir? Lütfen yardım edin, bilgisayarım çökecek!!

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
256 mb ekran kartı, 512 mb ram, 1800ghz cpu, laptop , hp compaq evo n800v, işletim sistemi dil:İNgilizce windows xp sp3, avira anitvirüs personal free edition yüklü.

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows NT 5.1) AppleWebKit/534.30 (KHTML, like Gecko) Chrome/12.0.742.122 Safari/534.30

Kapalı Hesap (154666)
25-07-2011, 16:05   |  #2  
Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 16
4,901 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2009

Antivirüs programları ile spyware (casus yazılım) programları farklıdır.
Tavsiyem öncelikle hiçbir kopya program kullanmayınız. İnternetten herhangi bir anahtar kopyalamayınız.
Eğer ücretsiz koruma istiyorsanız Avira antivirüs ile birlikte spybots-sd programını öneririm. Bu iki program oldukça kararlı çalışmaktadırlar.