Site cezalandırmada "müthiş" yöntem

CHIP Online
17-11-2008, 05:18   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Neyse ki bu kapatma haberi bizden değil... Almanya Wikipedia'yı yasaklamadı, doğrudan kapattı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Site ... is-yontem_9611.html

Güncelleme: Wikipedia Almanya, mahkeme kararının kalkmasının ardından, bugün öğlen saatlerinde tekrar normal yayınına döndü.

Alman Sol Parti Federal milletvekili Lutz Heilmann, internet ansiklopedisi Wikipedia'yı geçici olarak kapattırdı. Ama bu kapattırma yasaklama değil, gerçek bir kapattırma. Haberin yayına hazırlandığı saatlerde siteye giriş yapmak isteyenler karşılarında yine Wikipedia Almanya (www.wikipedia.de) sayfasını görüyor; ancak sayfada kapatma nedeninden başka bir şey bulunmuyordu.

Hakkında özgeçmişiyle ilgili asılsız bilgilerin yer aldığını ileri süren Heilmann'ın açtığı dava üzerine Lübeck Bölgesel Mahkemesi, "www.wikipedia.de" internet sitesini ihtiyati tedbirle kapattı. Siteye giriş yapmak isteyenler "www.wikipedia.org" adresine de yönlendirilmiyor.

Spiegel Online'ın haberine göre, 42 yaşındaki Sol Parti milletvekili, eski Doğu Almanya'nın iç istihbaratı STASİ'deki göreviyle ilgili bilgilerin yer alması nedeniyle Wikipedia aleyhinde mahkemeye başvurup kapatma kararı aldırdı.

Wikipedia Almanya kapatma kararına itiraz edeceğini bildirirken söz konusu internet portalının kapatılması eleştirilere neden oldu. Heilmann, hakkında yazılan yanlış bilgilerin siteden çıkartılmasından sonra yaptığı basın açıklamasında, "Benim girişimim sonucu Lübeck Bölgesel Mahkeme kararıyla alınan ihtiyati tedbir kararıyla kapatılan Wikipedia'nın tüm kullanıcılarından, söz konusu siteye girememelerinden ötürü özür diliyorum" dedi.

Sitenin, mahkeme kararının da kalmasından hemen sonra tekrar normal yayınına dönmesi bekleniyor.

chip.com.tr - Hürriyet

Tüm konu: Site cezalandırmada "müthiş" yöntem

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Alman mahkemesinin, sitenin yayınını durdurması sizce de biraz abartılı bir çözüm değil mi?

Editör
17-11-2008, 13:41   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eki 2008

Site Online

Blackinred
18-11-2008, 02:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
356 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2008

Olayı abartmışlar tabii ki. Ancak benim dikkatimi çeken çok kısa bir süre de bu açılıp-kapanmanın yaşanması. Bizdeki gibi haftalarca ya da aylarca olan bir durum olmamış. Bir de şu dünyada uyarı vermek diye bir kavramı kimse duymamış mı? Herkes heryerde bir yerleri açıp kapıyor...