Siteleri istediğiniz hale getirmenin 5 yolu!

CHIP Online
24-05-2012, 00:03   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hem tarayıcınızı, hem de tüm interneti kendi zevkinize göre değiştirmeye var mısınız?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/site ... n-5-yolu_33746.html


Resimlerle: Windows 7'yi kişiselleştirin

Web tarayıcısı eklentilerini muhtemelen denemişsinizdir. Ancak tarayıcınızı ve web sitelerini ayarlamak için başka birçok yol da var. Web sitelerini açılırken değiştirmeniz, onlara özellik eklemeniz veya görünümlerini değiştirmeniz mümkün. İşte tarayıcınızı ve web sitelerini kendi istediğiniz hale getirmenin 5 yolu:

Eklentiler: Eklentiler, tarayıcınız geliştirmenin en güçlü yoludur. Eklentiler, tarayıcınıza yeni özellikler eklemekten yüklenen web sitelerini değiştirmeye hemen hemen her şeyi yapabilirler. Eklentiler web tarayıcınızın içerisinde çalışan ek programlar olduğundan, ek sistem kaynaklarına ihtiyaç duyarlar. Çok fazla eklenti kullanmak, tarayıcınızı yavaşlatabilir.

Bookmarklet'ler: Bookmarklet'ler, bir yer imi olarak kaydedilen küçük JavaScript kodlarıdır. Bu tür bir yer imine tıkladığınızda kod, şu anki web sayfasında çalışır. Mümkün olduğu yerlerde eklenti yerine bookmarklet kullanmak, arka planda çalışmadıklarından sistem kaynaklarından tasarruf sağlayabilir. Ancak bookmarklet'ler, her eklentinin yerine geçecemezler.
Bookmarklet'leri bulmak için Marklets arama motorunu kullanabilirsiniz.

Tüm konu: Siteleri istediğiniz hale getirmenin 5 yolu!

Resimlerle: Windows 7'yi kişiselleştirin


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Web sitelerini ihtiyaçlarınıza göre değiştirmek için hangi yollara başvuruyorsunuz?