Sitemdeki Formlar Programdaki Formlar İlişki

ceyhanATL
06-01-2009, 16:55   |  #1  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

 

<form name="isimekle" onSubmit="checkForm()" method="post" action="http://site.com/isimler.asp">
<input name="isimekle" type=text class="t9b" id="isimekle" size="20" maxlength="8">


merhaba arkadaşlar sitemde bunun gibi basit bir form var. Şimdi programımda yer alan textbox ta mehmet ,hasan,huseyin diye isimler var. Kontrol et butonuna tıklayınca. Sitemde o ismin olup olmadığını kontrol etmesini istiyorum. Eğer isim var ise uyarı yoksa diğer isimlere geçmesini istiyorum... Şimdiden teşekürler...

cebrail
08-01-2009, 18:32   |  #2  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

tam anlayamadım sitenin enresindeki isimleri kontrol edicekki :S
bunun bağlantısını ctrl+t den componentsi aç oradan ms internet controls ten seç ve forma koy sonra buna wb adını ver  const site="siteninismi.com" butona tıkla wb.navigeate site böyle bağlayabilrsin ama arama olayını anlamadım (:

ceyhanATL
09-01-2009, 13:01   |  #3  
OP Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
41 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2008

BU resim daha açıklayıcı olur herhalde...

Burada yer alan
1. Sitenin giriş bölümü...
2. PRogramda yer alan listbox.
3. Başlama butonu.

NOrmalde sitede teker teker 1. bölüme giriş yapıyordum. Ben istiyorum ki...

Başla butona tıklayınca... Listboxta yer alan (2) isimleri (1) bölüme sitede giriş ekranına girsin ve kayı t varsa bana uyarı versin eğer öyle bir kayıt yoksa hemen aşağısındakini denesin... Bunu nasıl döngüye sokabilriz... Umarım açıklayabilmişimdir...

Yani kısa olarak listboxta yer alan isimleri giriş kısmına deneme yapması...

Son Düzenleme: ceyhanATL ~ 09 Ocak 2009 13:15
cebrail
14-01-2009, 18:29   |  #4  
Yeni Üye
Teşekkür Sayısı: 0
36 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Eyl 2008

sana mantığını anlatim bak
bitane textbox koyarsın buna bağlantı yaparsın gene sitedeki kodları buna aktarmak için sonra inStr ile bu isimleri aratıcaksın bu kodlar içerisinde. eğer bulursa msgbox verdirirsin, biraz araştır anlarsın olayı