Siteme virüs bulasiyor yardim

HPQ-User
20-01-2009, 04:35   |  #1  
OP CHIP Online
Teşekkür Sayısı: 29
30,996 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2007

!!MaGRuR!! sormuş:
Selam chip uzmanlari:

Sayin arkadaslar benim bir sitem var siteme sürekli virüs bulaşiyor. index sayfasina bulasiyor bende herseferinde temizliyorum  en az günde 2 sefer oluyor bu islem bu virus baska sitelerde de  karsima cikiyor bu virüsün yüzünden google yada önemli tarayicilar siteme erisimi bloglamis tehlikeli site uyarisi yapiyor..Ben virüs bulasmasini ebgelleyemez miyim koruma kalkan gibi bisi yapma sansimiz yokmu yardim edebilecek arkadaslarin yanitlarini bekliyorum

Sitem : www.kartanesi.biz  su anda virüs filan yok ama sürekli bulasiyor

tesekkurler

Soru Türü: Yazılım
İşletim Sistemi: Windows XP
Sistem Özellikleri:
windows xp

İnternet Tarayıcı: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; en-US) AppleWebKit/525.19 (KHTML, like Gecko) Chrome/1.0.154.43 Safari/525.19

viking20
20-01-2009, 09:00   |  #2  
viking20 avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 141
7,681 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2006

kendine iyi bir duvar,arkasından HİPS yazılımı(Zemana Antilogger,DefenseWall,...gibi,ayarlarını doğru yap)kur.Sağlam bir Internet Security 2009 ile de destekle(yanına sadece tarama amaçlı Avira AntiVir Personal Classic),sık sık da güncelle ve advanced ayarlara getirmeyi de ihmal etme..a-squared Free[[],Norton AntiBot'u [[]ve 3 adet AntiSpyware(*)de öneririm.Geçmiş olsun.HİPS konusunu nette araştır(**).
a)(popüler)MalwareBytes AntiMalware ve\veya AntiTrojan düşünülebilir.
b)HijackThis 2.0.2




Hijack This, web sayfalarından otomatik olarak gelen kötü süprizleri engeller.Tarayıcı saldırıları uzun zamandır internet sitelerinde yaşanması istenmeyen büyük bir derttir. Internet Explorer'ın güvenlik açıkları zaman geçtikçe artmayı ve kullanıcıları daha da huzursuz etmeyi sürdürüyor. Ücretsiz bir araç olan Hijack This, sizi bilinen tüm korsanlıklardan korumayı amaç edinen bir yazılımdır. Bilgisayarınızda bıraktığınız tüm izleri saniyeler içerisinde temizler ve sisteminizin hızını da kötü yönde etkilemez.
Ücretsiz bir araç olan Hijack This, sizi bilinen tüm korsanlıklardan korumayı amaç edinen bir yazılımdır. Bilgisayarınızda bıraktığınız tüm izleri saniyeler içerisinde temizler.
c)Adblock kur,etkinleştir.
d)Web tarayıcıları için güvenlik






K9 Web Protection 3.2.36


e)Oturum açma şifresi ile güvenlik


------
edit:1)(*)AntiSpywareler den biri,tercihen SÜPERAntiSpyware Free Edition olursa isabetli olur..


2)(**)"HIPS" Nedir?


HIPS; Host Intrusion Prevention System bçimde İngilizce açılımı olan ve Host Tabanlı İzinsiz Giriş Saptama Sistemi anlamına gelen yeni bir güvenlik teknolojisidir. Bu yeni teknoloji ile sisteminize yapılması muhtemel tüm kötü niyetli girişler tespit edilip engellenmektedir. Yani güvenlik duvarınızı ve diğer güvenlik yazılımlarınızı atlatmayı başaran zararlıları bu korunma yöntemi ile etkisiz hale getirebilmektesiniz. Sistem üzerindeki tüm giriş-çıkışları, izleyen, çalışmakta olan tüm uygulamaları (özellikle gizli çalışanları) gerçek-zamanlı olarak takip eden HIPS günümüzde bir zorunluluk haline gelmiştir.
DefenseWall HIPS yazılımını kullanarak tüm casus yazılımlara (spyware), reklam amaçlı yazılımlara (adware), klavye girdilerinizi gizli biçimde kaydeden ve internet üzerinde kullanan klavye günlük tutucularına (keylogger) ve "rootkit"lere karşı güçlü koruma sağlayabilirsiniz.














[CHİP\Ocak'09\Sayfa:118 PC niz ne kadar güvenli.]
[CHİP\Ocak'09\Sayfa:140 PC 'de Güvenlik;Bilgisayarınızı takibe alın.]
HIPS yazılımlarının ücretsiz olanları içinde en ilgi çekici olanlarından başlarsak;
- AntiHook
- Prevx1R
- ProcessGuard Free
- System Safety Monitor Free Edition
- Winsonar
Türkçe Hips :





Son Düzenleme: viking20 ~ 25 Ocak 2009 20:58
fearless_young
20-01-2009, 23:04   |  #3  
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
63 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

sagolasin kardes ellerin dert görmesin
bende kaspersky var günce vede full ama diger dedigin yazilimlari ve konulari arastimam gerekmekte sanirim
baya bir cahilim bu konuda öyle saniyorum yönlendirmelerin icin tesekkurler elin dert görmesin sagoll