Sıvı metali bu kadar özel yapan ne?

CHIP Online
08-06-2012, 11:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

iPhone 5'in kasasında kullanılacağı söylenen "sıvı metal" nedir? Onu  bu kadar özel yapan ne?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/siv ... yapan-ne_34103.html

Resimlerle: En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!

iPhone 5'in kasasında "sıvı metal" adında yeni bir alaşım kullanılacağı dedikoduları bir süredir internette dolaşıyor. Sıvı metal, aslında bir seri amorf metal alaşım serisinin ticari adı. Vitreloy olarak da bilinen şirket, bu alaşım grubunu California Institute of Technology'de geliştirdi. Liquidmetal Technologies tarafından pazarlanan alaşım, yeni değil ve 2003'den beri ticari ürünlerde kullanılıyor. Sıvı metal, askeri araçlarda, medikal cihazlarda ve bazı tüketici ürünlerinde kullanılıyor. Peki bu alaşımı bu kadar özel yapan ne?


Sıvı metalin özellikleri: Alaşımın en önemli özellikleri arasında yüksek gerilme gücü, iyi aşınma dayanıklılığı, neredeyse elastik olması ve bu sayede depolanan enerjiyi yavaşça bırakabilmesi var.


Sıvı metal, sadece son kullanıcılara yönelik bu özelliklere değil, üreticilerin de hoşuna gidecek özelliklere sahip. Sıvı metal, ısıya cam gibi tepki veriyor, yüksek sıcaklıklarda denetlenmesi ve yoğurulması kolay bir yapıya sahip. Dolayısıyla onu çok miktarda üretmek isteyen şirketlere kolaylık sağlıyor. İşlem tamamlandığında titanyum veya alüminyumdan daha güçlü bir madde elde ediliyor.

<span style="text-decoration: underline;">Peki Apple, iPhone 5'te neden sıvı metali tercih etmiş olabilir? Haberimizin ikinci sayfasında...</span>


Tüm Konu: Sıvı metali bu kadar özel yapan ne?

Resimlerle: En iyi 15 çift çekirdekli cep telefonu!

Kaynak: www.chip.com.tr