Sivrisinek kaşıntısı nasıl geçer

neiyigelirki
23-08-2016, 00:02   |  #1  
neiyigelirki avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
0 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2016

Sivrisinek kaşıntısı nasıl geçer. Sivrisinekler yaz ayları ile ısırmaya ve kaşındırmaya başladılar. Sizin için sivrisinek kaşıntısı nasıl geçer. En pratik kaşıntıdan kurtulma yollarını sizin için listeledik. Sivrisinek ısırığına ne iyi gelir dediğinizi duyar gibiyiz.

Yaz aylarının da gelmesiyle birlikte hayatımıza sinir bozucu sivri sineklerde girdi. Sivri sineklerin yaşamımıza girmesiyle birlikte ısırma sonucu ortaya çıkan kaşıntılar da arttı. Bu kaşıntı sivri sineğin ısırarak vücudumuza bıraktığı bir salgıdan kaynaklanıyor. Kaşınmakla da kalmayarak şişme yapıyor. Bu şişme yani yumruyu çok kaşırsanız yara oluşumuna sebep olabilirsiniz. Yara oluşması sonucu kaşıntı devam eder ve kaşıyarak yaranızın iyileşmesini geciktirirsiniz. Bu yazımızda kaşıntıdan kurtulmak için yapılabilecek doğal çözümlerden bahsedeceğim. Sivri sinek kaşıntısından kurtulmanız için gerekleri aşağıda sıralıyorum.

SİVRİSİNEK KAŞINTISI NASIL GEÇER

Sizin için pratik ve bitkisel şekilde (doğal şekilde) sivrisinek kaşıntısı nasıl geçer sıraladık.

KARBONAT

Kaşıntıdan kurtulabilmek veya durumu kolaylaştırmak için karbonat kullanabilirsiniz. Etkili bir doğal yöntem olan karbonat sizin için çözüm olabilir. Uygulaması basit ve hızlı. Su ve karbonatı temiz bir kasede karıştırın. Temiz bir bezi karışıma batırın. Sonra sivri sineğin ısırdığı kaşıntı yapan bölgeye uygulayın. Karbonat ciltteki ph değerini dengeler.

SOĞAN DİLİMİ

Bir sivrisinek ısırığı çok rahatsız edici ve çıldırtıcı bir acı hissi bırakır. Bir anlık rahatlama için, sürekli kaşıntı hissini durdurmak için soğana başvurabilirsiniz. Soğan her derde deva diyebileceğimiz bir doğal yöntemdir. Sivri sinek ısırığına da iyi gelecektir. Isırığın bulunduğu bölgeye soğan dilimini uygulayın ve kaşıntı ve yanma hissinin ortadan kalktığını göreceksiniz. Soğan dilimi yerleştirerek yada suyunu sıkarak da çözüm sağlayabilirsiniz.

DENİZ TUZU VEYA TUZLU SU

Antiseptik ve anti-inflamatuar özellikleri bulunana tuz sivri sinek ısırığına doğal bir çözüm olabilir. Denize gidebilme ihtimaliniz varsa hiç beklemeden denize gidin. Doğal deniz tuzu cildinize ve kaşıntınıza iyi gelecektir. Eğer denize gidemiyorsanız alternatif olarak tuz ile suyu karıştırarak elde edeceğiniz tuzlu suyu yumrunun üzerine uygulayın. Kaşıntınızın azaldığını veya tamamen ortadan kalktığını göreceksiniz.

BAL

Anti-bakteriyel ve anti-inflamatuar özellikleriyle sivrisinek sokması tedavisi için bal oldukça etkili bir doğal yöntemdir. Sivri sinek ısırıklarından kurtulmanız için bal kullanmak kaşıntı hissinden sizi kurtarabilir. Balın bozulmadığı biliniyor. Bir sefer kullandığınız balı tekrar kullanabilirsiniz. Anlık rahatlamada çok etkili bir yöntem olan bal sizin için hem doğal hemde hızlı bir çözüm olacaktır.

Kaynak :Sivrisinek Kaşıntısı Nasıl geçer