Siz ne yaparsanız yapın, e-postalarınız...

CHIP Online
23-05-2014, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Bir servet harcayıp kendi e-posta sunucunuzu kursanız bile, e-postalarınız yine de Google'ın elinde!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/siz ... alariniz_47197.html

Resimlerle: Kusursuz Gmail'i hazırlıyoruz!

Kullandığınız e-posta servisinin ne kadar güvenli olduğuna dikkat ediyor musunuz? Peki e-posta sunucunuz kendinize ait olsa bile, çoğu e-postanız Google sunucularını uğradığından haberiniz var mı? Bu da istesiniz de istemeseniz de, e-postalarınız Google tarafından erişilebilir olduğu anlamına geliyor.


Kendi e-posta sunucusuna sahip olan Benjamin Mako Hill, e-postalarının kaçının Google tarafından erişilebildiğini merak edip bir araştırma yapmış. Bunu yaparken de, gönderdiği e-postaların ne kadarının Gmail hesaplarına doğru olduğunu belirlemiş. Sonuçlar ise şaşırtıcı.


Benjamin Mako Hill, "kendi posta sunucuma yılda yüzlerce dolar harcamama rağmen Google kişisel e-posta hesabıma gelen postaların yarısını biliyor! Cevapladığım e-postaların yüzde 57'si Google sunucularından gelmiş. 2006'dan 2010 senesine kadar e-postaların üçte birine erişebilen Google, 2010'dan sonra e-postalarımın yarısından fazlasına erişmiş. Bu seneye kadar en fazla yüzde 51 e-postama erişen Google, bu sene e-postalarımın yüzde 57'sine erişmiş" diyor.


Diğer bir deyişle, Google'ın e-posta servisi Gmail'i kullanmasanız bile, hatta ve hatta kendi e-posta sunucunuza sahip olsanız dahi, Google çoğu e-postanızı biliyor. Gelen diğer e-postaların Microsoft ve Yahoo gibi büyük firmaların sunucuları üzerinden geldiğini düşünürsek, e-postalarınızın büyük teknoloji şirketleri tarafından her şekilde erişilebileceğini unutmamak gerek.

Tüm Konu: Siz ne yaparsanız yapın, e-postalarınız...

Resimlerle: Kusursuz Gmail'i hazırlıyoruz!

Kaynak: www.chip.com.tr