Sizce sıkıntı nerede?

Adibelli
31-01-2017, 14:37   |  #1  
Adibelli avatarı
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
1 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2017

Merhabalar,

Asus k555ln Laptop kullanmaktayım.Geçen ay termal macun ve temizliğini yapıp kapatmıştım. 1-2 gün önce klavyede bir kaç tuşun çalışmadığını farkettim birkaç yöntem denedim ancak yazılımsal olarak fayda etmedi. Bende klavyenin Anakartla bağlantısını yağan flex kablo ile alakalı olabilir düşüncesiyle, flex kabloyu ve yuvasını diş fırçası ile temizleyip tekrar güzel bir şekilde oturttum.Ancak ne olduysa bundan sonra oldu..

Laptop çalışmıyor daha doğrusu elektrik besleme olayında bir sıkıntı oluştu gibi. Çünkü batarya ve şarjda bir sıkıntı yoktu.
Laptop power tuşuna basınca şarj göstergesi bir kere yanıp sönüyor. Bende bataryayı çıkarıp sadece adaptör ile tekrar deneyeyim dedim yine aynı şekilde power tuşuna basar basmaz şarj kedi bir kere yanıp sönüyor. Statik elektrik bitikmesinden kaynaklanabilir düşüncesiyle adaptör vr bataryayı çektim 10 dakika bekledim ve 1 dakika da power tuşuna bastım sonrasında bataryayı takıp denedim sonuç aynı..


Bu arada power tuşuna basınca Led tam yanıp sönerken çok tiz bir ses geliyor kulağımı Anakart yaklaştırınca duyabiliyorum..

Konuyla ilgili yardım ve düşüncelerinizi beklemekteyim

excel_mustafa
31-01-2017, 21:00   |  #2  
excel_mustafa avatarı
Genel Denetmen
Teşekkür Sayısı: 545
4,442 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2012

anakarttaki entegrelereri ve besleme yuvalarını zedelemiş olabilirsin