Sizi izlemiyoruz, bu sadece veritabanı için

CHIP Online
28-04-2011, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple, "casus iPhone" skandalının ardından ilk kez konuştu; bakın kendini nasıl savundu...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sizi ... ani-icin_26640.html

Resimlerle: En tartışmalı 7 iPhone uygulaması!

Apple, son günlerde en çok, kullanıcılarının yerini tespit ettiğine dair söylentilerle    anılıyor. Konu hakkında daha önce "Biz izlemiyoruz, onlar izliyor" diyerek Android'i suçlayan Steve Jobs'un şirketi Apple, şimdi de bu durumun sadece veritabanları için yapıldığını söylüyor.

Kendi sitesinde bu durumdan hoşlanmayan kullanıcılar için soru-cevap şeklinde bir yazı yayınlayan Apple, kullanıcıların konumlarını tespit etmediğini ve böyle bir planları olmadığını açıklıyor. Bu veritabanının, kullanıcıların kendi yerlerini daha kolay ve daha hızlı bulabilmelerini sağladığı belirtiliyor. İşte o yazıdan bir bölüm:

iPhone'um neden bulunduğum konumu kaydediyor?
iPhone sizin konumunuzu kaydetmiyor. Bu sadece size en yakın Wi-Fi noktalarını saptayabilmek, ihtiyacınız olduğunda da bu bilgiye anında erişebilmenizi sağlamak için yapılan bir veritabanı işlemi. Bir telefonun tam bir konumunun GPS uydusu tarafından çıkarılması, dakikalar alan bir süreçtir. Oysa iPhone, bu işlemi sadece birkaç saniyede yapabilir, hatta kapalı mekânlarda sadece Wi-Fi noktasını ve baz istasyonunu kullanarak telefonun konumunu bulabilir. Bu hesaplamalar, bir sürü iPhone'un bağlandığı Wi-Fi noktalarını saptayabilmek için şifreli ve kimlik bilgisi içermeksizin Apple'a gönderilmektedir.

Tüm konu: Sizi izlemiyoruz, bu sadece veritabanı için

Resimlerle: En tartışmalı 7 iPhone uygulaması!


Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu açıklama sizi tatmin etti mi?

_Orion_
29-04-2011, 22:37   |  #2  
_Orion_ avatarı
Üye
Teşekkür Sayısı: 0
87 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2010

Akıllıca bir açıklama. .