Sizin cebinizin ekranı ne kadar büyük?

CHIP Online
19-05-2014, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

4 inç, 5 inç, 5.5 inç, daha büyüğü... İşte dünyada kullanılan akıllı telefonların ekran boyutları!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/siz ... ar-buyuk_47182.html

Resimlerle: Akıllı ceplerde nereden nereye geldik!

6 sene öncesine gidelim ve Android ile çalışan ilk akıllı telefonun ekranına bir göz atalım. HTC G1 piyasaya çıktığı zaman 3.2 inçlik bir ekrana sahipti. 7 sene önceki ilk iPhone ise 3.5 inçlik bir ekran kullanıyordu. Apple bu ekran boyutunu iPhone 4 serisine kadar devam ettirmişti ve inatla büyütmediği ekran boyutunu iPhone 5 ile 4 inç yapmıştı.


Bu günlerde ise Apple'ın iPhone 6'da 4.7 inçlik bir ekran kullanacağı konuşuluyor. HTC ve Samsung'un amiral gemi modelleri ise son iki senedir 4.7 inç ve hatta daha büyük ekran boyutlarını kullanıyor. İşin içinde 5 inçten büyük ekranlarla gelen phablet modelleri de var. Peki kullanıcılar 2014'un ilk 3 ayında hangi ekran boyutunu tercih etti?


Canalys araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre kullanıcıların yüzde 66'sı ekran boyutu 5 inçten küçük modelleri tercih etti. 5 ve 5.4 inç ve arası ekran boyutunu kullananların oranı ise yüzde 22. 5.5 inçten büyük ekran kullananların oranı yüzde 12'de kalmış.


Peki sizin ekran tercihiniz hangi yönde? Ne kadar büyük bir ekran size yetiyor; bir telefonun ekranı için ideal boyut sizce hangisi? Yorumlarınızı bekliyoruz...

Tüm Konu: Sizin cebinizin ekranı ne kadar büyük?

Resimlerle: Akıllı ceplerde nereden nereye geldik!

Kaynak: www.chip.com.tr