slm beyler acil yardım!

sarso
12-12-2008, 12:54   |  #1  
OP Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
190 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Kas 2008

bende http://www.pointofview-online.com/default2.asp?content_id=142
bu ekran kartı var yani 7300gt agp 8x bu kart ile nvıdıa cuda teknolojisini uygulayabilirmiyim

Five-Tech
14-12-2008, 16:59   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
690 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2008

Nvidia'nın CUDA projesi ve, bunun üzerinden çalışan PhysX, GeForce 7 ve daha eski seriler tarafından desteklenmeyecek. CUDA, kısaca açıklamak gerekirse; GPU'ların artık genel amaçlı programları çalıştırmak için kullanılması yani bazı CPU işlerinin GPU'daki shader birimleri tarafından çok daha hızlı bir biçimde yaptırılabilmesine(Örneğin, fizik oyunlardaki fizik işlemleri.) olanak sağlıyor.

PhysX ve CUDA'nın çalışmasında shader birimlerinin ağırlığı çok fazla. Bu yüzden Nvidia bu desteği sadece; GeForce 8, GeForce 9 ve sonraki seriden kartlar için sağlıyacak. Yine PhysX destekli oyunların çoğalması, GeForce 7 serisi ekran kartı kullananlar için terfi nedeni olabilir. Bu da Nvidia'nın kart satışlarını artırabilir.

AMD tarafında da fizik işlemleri konusunda bazı hareketlilikler var. Öncelik ATI Radeon'ların Shader Model 4 mimarisi fizik işlemleri için oldukça iyi görünüyor. Firma hem Intel'in Havoc'unu, hemde PhysX'i destekleyebilir. Intel'in teknolojisini de destekleyen firma, Nvidia karşısında iyi bir avantaja sahip olabiliyor.

Alıntı

Yani senin kartın desteklemiyor arkadaşım