SMS Audio Street by 50 On Ear Kulaklık İncelemesi

myloo
11-03-2015, 02:26   |  #1  
OP Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 1
18 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Haz 2008

Merhaba arkadaşlar, bu kulaklığı almaya karar verdiğimde kulaklık hakkında internette bir iki inceleme hariç pek bir şey görememiştim. Genelde yabancı kaynaklarda bilgiler vardı ancak ben bu kulaklığın Türkiye'de hakettiği değeri bulamadığını düşündüğüm için burada tanıtmak istedim. Alacak arkadaşlar için yol gösterici olacağını düşünüyorum. Şunu en baştan belirteyim ki bu kulaklığı almadan önce Beats alıp almamak konusunda çok düşünmüştüm. Ancak internette izlediğim birkaç video sonrasında Beats kulaklıkların çoğu modelinden daha iyi olduğunu gördüm ve şaşırdım. Daha sonra elmasepeti.com'da görünce hemen bir adet sipariş verdim. Benim aldığım model 50 Cent imzalı beyaz olan model ama siyah renginin de mevcut olduğunu belirteyim. Bu arada over ear modeliyle karıştırılmasın onun da görünüşü aşağı yukarı aynı ancak onda aktif gürültü engelleme özelliği var ve biraz daha kaba bu modele göre.

Kutu İçeriği

Ayrıca siyah rengi hakkında da bu resimden fikir edinebilirsiniz.

Bundan başka modelleri de var ancak şu anda Türkiye'de bulunmuyor. Sync ve Sport modellerinin olduğunu söyleyelim. Özellikle Sport modeli ürünler çok hoşuma gitmişti tasarım olarak.

Evet kısaca kutu içeriğine bakacak olursak içerik kulaklık, kablo, sert koruma çantası, kulaklıkla uyumlu renkte temizlik bezi ve birkaç katalogdan ibaret. Ancak çok şık bir kutuya sahip olduğunu ve kaliteli bir kulaklık aldığınızı hissettirdiğini söylemeliyim.

Ürün Kalitesi

Çantadan başlayarak ürünlerin kalitesine ve tasarımına değinelim. Kulaklığın koruma çantası biraz önce belirttiğim gibi sert ve kulaklık kablosuyla beraber rahat bir şekilde bu çantaya sığıyor ve yere düşürseniz bile herhangi bir zarar gelmeyeceğini rahatlıkla söyleyebileceğimiz bir yapıda. Oldukça şık bir çanta olduğunu da resimlerden rahatlıkla anlayabilirsiniz. Kablosuna gelecek olursak takılıp çıkarılabilen mavi renkte yine çok şık ve kaliteli materyalden üretilmiş bir kablo görüyoruz. Kolay kolay bozulacak bir şeye benzemiyor. Ayrıca kablo üzerinde bir mikrofona ve apple ürünlerinde şarkı atlama ve durdurma işlevini yerine getiren bir butona yer verilmiş.

Tasarım ve Konfor

Kulaklığın tasarımı resimlerde gördüğünüz gibi çok çok şık duruyor. Taç kısmının kafaya oturan kısmında yumuşak bir yastığa yer verilmiş. Bu yastık bazı Beats modellerindeki gibi kolayca çıkacak yapıda değil. Kaliteli bir şekilde işlendiğini anlayabiliyorsunuz. Kulaklığın konforuna değinecek olursak gerek taç kısmındaki yastık, gerekse padler, oldukça rahat bir kullanım imkanı sunuyor. Sesi aşırı yükseltmezseniz saatlerce dinlemede bile rahatsız olmayacağınızı söyleyebilirim.

Sosyallik

Bu konuya değinmesem olmazdı çünkü bana göre kulaküstü kulaklıklarda en önemli konulardan biri bu. Rahatlıkla söyleyebilirim ki bu kulaklığı taktığınızda kaba ve abuk subuk bir görüntü oluşmuyor. Aksine oldukça şık ve güzel bir görüntü sağlıyor. Bu yüzden dışarıda kullanırken rahatsız olacağınızı düşünmüyorum çünkü dediğim gibi pad kısmı çok kaba değil ve bu yüzden kafanızda çok sırıtmıyor. Ancak bu dediğim over ear modeli için geçerli değil, o biraz daha kaba bir yapıda çünkü.

Dayanıklılık

Bu konuyu ben değil de ekleyeceğim video anlatsa bence daha iyi olacak :) Beats modellerinin çatır çatır kırıldığı videolar izlediğimden bu konu da benim için öncelikli bir konuydu ancak bu kulaklık oldukça esnek ve sağlam. Videoda göreceğiniz gibi bu kulaklığı ancak isteyerek kırabilirsiniz.

STREET ON EAR STRESS TEST AND 100% VOLUMESTREET ON EAR STRESS TEST AND 100% VOLUME
Hey youtube! I noticed a lot of you wanted a video like this...so here you go! Nah just kiddin!

Anyways the STREET ON EAR perform pretty good on 100% volume. If you have these try it, the bass is outta this world! They also did very good on the stress test, these will not break!

The beats again performed poorly, keep in mind these are supposed to be one of the "better" beats by dre products. The headphones pierced my ears and were plain out annoying, a looot louder as well.

Hope you liked this video!


Ses Kalitesi, Yalıtım ve Sürülebilirlik

Ses kalitesine gelecek olursak özellikle bass konusunda çoğu muadil kulaklıkta aradığımı bulamadığım halde bu kulaklığın basslarının beni şaşırttığını ve çok beğendiğimi söyleyeyim. Hatta fazla geldi desem bile yeridir :) Kısık ses seviyelerinde bile bassları kendini hissettirecek şekilde ve tatmin edici. Sub bass denilen basslarda ise kulağınızı titrettiğini ciddi ciddi hissediyorsunuz. Ben bu özelliğini çok beğendim. Kulaklık zaten bir bass kulaklığı ancak çoğu kulaklığa göre bassheadleri daha fazla mutlu edeceğini düşünüyorum. Bass kulaklığı dedik ama bu tizleri es geçtiği ya da ezdiği anlamına gelmesin. Kulaklık bass bulunmayan şarkılarda tizleri ön plana çıkaran bir yapıda ve bazı Beats modellerindeki gibi basslar çamurlaşmıyor. Midler ise bir tık önde ve tatmin edici. Özellikle bu kalitede bir kulaklığı daha önce kullanmamış kişileri çok şaşırtacaktır diye düşünüyorum. Sahne konusunda bir şeyler söyleyecek olursak birçok Beats modeline göre oldukça geniş bir sahnesi var ancak biraz daha havadar olsaydı bence daha iyi olurdu. Bana göre bu konuda hafif bir eksikliği var. Ancak pop ve club tarzı parçalar için yeterli seviyede bir sahnesi olduğunu da belirteyim. Bu kulaklıkla birçok türü rahatlıkla dinleyebileceğinizi de eklemeliyim. Bu özelliğiyle Beats'in bazı modellerinden önde.

Yalıtım konusunda söyleyeceğim şey Beats'in üst modellerinden bile daha iyi bir yalıtıma sahip olduğu. Puanlandıracak olursam 10/7-8 gibi bir puanı rahatlıkla alabilir. Pasif gürültü engelleme özelliği bulunduğundan dışarıdan içeriye ses almama konusunda başarılı. İçeriden dışarıya verme açısından ise kulaklık kafanızda değilken dışarı çok ses verir diye düşünüyorsunuz ancak kafanıza takınca dışarı çok ses vermiyor. Bunu padleri elinizle kapatınca da anlayabiliyorsunuz.

Ürünü sürme konusunda herhangi bir zorluk yaşamadım. En çok çekindiğim laptopımda sürüp süremeyeceğim konusuydu ancak Ipod Nano 6G'de aldığım tepki ile laptopımda aldığım tepki neredeyse aynıydı. Daha önce denediğim bazı kulaklıklarda Ipodum gayet başarılıyken laptopım bariz bir şekilde kulaklıkları süremiyordu dolayısıyla ses seviyesi ve kalitesi ciddi şekilde düşüyordu. Bunda böyle bir soruna rastlamadım. Kulaklığın enerji ihtiyacı abartılı değil ve rahatlıkla sürülebiliyor.

Sonuç

Sonuç olarak bana kalırsa fiyatına göre çok çok iyi ve Türkiye'de hakettiği değeri bulamayan ve pek tanınmayan bir kulaklık. SMS Audio firmasının kalitesi fiyat performans açısından üst seviyelerde olmasını sağlayan etkenlerden biri bana göre. Bence Beats kulaklığa verilen gereksiz ve uçuk paralar yerine gayet ucuza bu kulaklığı almak çok daha mantıklı. Üstelik Beats kulaklığa göre sahte bir ürün alma şansınız da oldukça düşük, özellikle de kendi distribütörü olan elmasepeti'nden alırsanız. Ayrıca Beats gibi klişe bir kulaklık yerine farklı bir tarz denemek daha mantıklı diye düşünüyorum. Bu açıdan bu fiyat aralığındayken kesinlikle tavsiye edebileceğim bir kulaklık. Almayı düşünen kişilere pişman olmayacaklarını söyleyebilirim.

Son Düzenleme: myloo ~ 14 Mart 2015 18:45