Son internet hurafesi yine panik yarattı

CHIP Online
02-12-2008, 00:02   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

İnternette yayılan "korkunç örümcek" söylentisi, yüz binlerce insanın hayatını nasıl kabusa çevirdi?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Son- ... k-yaratti_9844.html

Resimlerle: İnternet yalanları

E-posta yoluyla şu ana kadar yüz binlerce Avustralyalıya ulaşan bir hurafe ülkede panik yarattı. Gönderilen e-postada belirli tipte bir örümceğin insan eti yediği ve ısırdığı insanların yaralarının çok kısa sürede çürümeye başladığı, ısırıktan kısa süre sonra ise ölüme yol açabilecek kadar büyük tehlike yarattığı söyleniyor. E-postada ayrıca bahsi geçen örümceğin ve ısırılmış bir hastanın çürümeye başlayan elinin resimleri de yer alıyor.

Bu e-posta üzerine acil servisler örümcek ısırığı hastalarıyla doldu. Evlerinden örümcek gördüğünü söyleyen insanlar devlet birimlerini telefon yağmuruna tuttu. Hatta daha ileri gidip çocuklarını okula göndermeyen veliler bile var.

Fakat yetkililer bunun bir aldatmaca olduğunu söylüyorlar. E-postalarda resmi gösterilen örümceğin zararsız bir tür olduğu, hatta Avustralya'da bu derece zehre sahip bir örümcek olmadığını söylüyorlar. Hoax denilen bu tip internet hurafelerini araştıran bir grup ise bu e-postanın aslında ilk olarak 2003 yılında ABD'de ortaya çıktığını ve yıllar sonra bir Avustralya'nın biraz değiştirip tekrar ortaya çıktığını iddia ediyor. Yetkililer halen insanları yatıştırmanın yollarını arıyorlar.

Tüm konu: Son internet hurafesi yine panik yarattı

İzleyin: En büyük internet yalanı

Resimlerle: İnternet yalanları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu tip internet hurafelerine insanların bu kadar ilgi göstermesinin sebebi nedir?

ylahh
02-12-2008, 10:08   |  #2  
Taze Üye
Teşekkür Sayısı: 0
13 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2008

Bu örümcek gerçek. Avustralyada yaşıyor. Bir belgeselde izledim gerçekten çürüme yapıyor ısırılan yer. Hücreler kendi kendini sindirmeye başlıyor. Şekli şemalini hatırlamıyorum ama böyle bir örümcek Avustralyada var.

Fattur
02-12-2008, 16:30   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

kalpleri temizdir.nolcak..