Son Xbox One iddiası gerçek olmayacak!

CHIP Online
14-08-2013, 20:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Hakkında ortaya atılan hemen her iddia doğru çıkan cihaz hakkındaki son söylenti, bu kez yalan çıktı

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/son ... lmayacak_41997.html

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Microsoft, yeni çıkacak olan Xbox One'ın açıklanan özelliklerinde değişiklik yapmaya karşı olmadığını şimdiye kadar pek çok kez gösterdi. Konsolun DRM'ından vazgeçildi, kullanılmış oyun konusunda var olan kısıtlamalar değiştirildi ve en son olarak konsol GPU'sunun saat hızını güçlendirildi. Bunların dışında, tüm Xbox One donanım paketlerine bir kulaklık seti ekleyeceğini açıklayarak daha önce "kulaklık olmayacağı" şeklindeki açıklamasını da değiştirmiş oldu.


Ancak yakın zamanda isimsiz kaynaklar tarafından ortaya atılan, Microsoft'un büyük bir donanım değişikliğine giderek Xbox One'da yer alan RAM miktarını 8 GB'tan 12 GB'a yükselteceği iddiası ne yazık ki yalanlandı. Üretim planlaması yöneticisi Albert Penello, Twitter hesabı üzerinden yayınladığı bir açıklama ile bu iddianın doğru olmadığını belirtti: "Kulaklık setini sevdiğiniz için mutluyum. Sadece açıklık getirmek için belirteyim, RAM'i 12GB'a yükselmiyoruz. Oyun performansı konusunda oldukça memnunuz – her şey çok güzel gözüküyor."


Xbox One ve Sony'nin PlayStation 4'ünün her biri 8GB RAM'e sahip olacak ancak PS4 GDDR5 seçeneğini sunacak ve 170.6 GB/s bandwidth'i için 5500 MHz özelliğine sahip olacak. Xbox One ise DDR3 RAM kullanırken, 68.3 GB/s bandwidth ile 2133 MHz özelliklerinde olacak. Ancak belirtmek lazım ki Xbox ayrıca 32MB'lık bir eSRAM e sahip olacak ve bunun 102 GB/s gibi bir bandwidth desteği sunması gerekiyor.

Tüm Konu: Son Xbox One iddiası gerçek olmayacak!

Resimlerle: Xbox One'dan ve Xbox tanıtımından resimler!

Kaynak: www.chip.com.tr