Sonunda Apple da "evet" dedi!

CHIP Online
26-03-2013, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Apple da, dev rakiplerinin çoktan geçiş yaptığı sisteme sonunda evet dedi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/son ... vet-dedi_39350.html

Resimlerle: Pasaklı yazılımlar testte!

Apple'ın kullanıcı güvenliği konusunu ne kadar ciddiye aldığı biliniyor: Rakiplerine kıyasla oldukça "kapalı" olan Apple sistemleri, kötü amaçlı yazılımlardan nispeten daha az zarar görüyorlar. Ancak mevcut önlemler firmaya yetersiz gelmiş olacak ki bunlara yenilerini eklemeye karar vermiş.


AppleInsider sitesinin bildirdiğine göre firma, iCloud ve iTunes gibi hizmetlere bağlanmakta kullanılan Apple ID hesaplarının güvenlik sistemini güçlendiriyor. Kullanıcılar bundan böyle iCloud, iTunes Store, App Store ve diğer hizmetler için kullandıkları hesaplarında değişiklik yapmadan önce Apple ID web sitesi üzerinden onaylatmaları gerekecek. Yeni bir cihaz üzerinden alışveriş yapmak isteyen kullanıcıların da iki aşamalı süreci izleyerek kimliklerini doğrulatmaları istenecek. Yani sonunda Apple da, çift aşamalı güvenlik sistemine geçmiş durumda.


Güvenlik sisteminde yapılan tek değişiklik bu değil. Artık kullanıcılar isterlerse hesaplarına bağlı telefonun çalınması ya da kaybolması durumunda kullanılmak üzere saklayabilecekleri bir kurtarma şifresi de edinebilecekler.

Tüm Konu: Sonunda Apple da "evet" dedi!

Resimlerle: Pasaklı yazılımlar testte!

Kaynak: www.chip.com.tr