Sonunda onun da ömrü doldu!

CHIP Online
11-11-2011, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Yıılardır hayatımızda önemli yere sahip olan bir dosta daha veda etme vakti geldi...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sonunda-onun-da-omru-doldu_30194.html

Resimlerle: 65.000 CD bir araya gelirse!

En son ne zaman bir müzik CD'si aldığınızı ve ya dinlediğinizi hatırlamıyor olabilirsiniz ama CD'ler müzik sektörüne girdiğinden beri çok şey değişti. Ama her şey gibi bu değişikliğin de bir sonu var.

Uzun zamandır üzerinde konuşulan bir konu artık dedikodu olmaktan çıktı ve resmiyet kazandı. Gelecek seneden itibaren müzik CD'leri üretilmeyecek. Büyük müzik firmalarının üzerinde anlaştığı konu ciddi gibi duruyor.

Gelecek seneden itibaren dijital sisteme yani internet üzerinden indirmeye ve dinlenmeye yerini bırakacak olan CD'ler için tek açık bırakılan kapı, özel sınırlı sayıda yapılan albümler için olacak. Bunun dışında tamamen internet üzerinden işleyecek olan sistem aslında şu anda da pek yabancı olduğumuz bir durum değil.

Tahmin edebileceğiniz üzere haberin alınmasından sonra EMI, Universal ve Sony gibi firmalarla konuşmaya çalışan haberciler ne yazık ki herhangi bir yoruma ulaşamadılar ama yorumlarını eksik etmediler. Genel kanıysa dijital müziğin kişilerin arşivleme işlemleri için daha uygun olduğu, tabii ki daha az yer kapladığı ve gelecekteki kalite değişimlerine daha açık olduğu.

Tüm konu: Sonunda onun da ömrü doldu!

Resimlerle: 65.000 CD bir araya gelirse!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu durumu nasıl karşılıyorsunuz?