Sonunda oyun da yaptılar!

CHIP Online
29-03-2012, 10:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

BrowserQuest isimli bu HTML5 tarayıcı oyunu, kimsenin beklemediği bir yerden geliyor!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sonunda-oyun-da-yaptilar_32807.html


Resimlerle: HTML5 Çılgınlığı: En iyi tarayıcı oyunları

Hüseyin Cem Köylü

Aslında Mozilla ismi oyunlarla pek anılmaz. Fakat dün bu durum değişti. Firefox'un arkasındaki organizasyon, bugün tarayıcı tabanlı BrowserQuest oyununu yayınladı. BrowserQuest, Mozilla ve Little Workshop tarafından ortaklaşa bir çalışmayla meydana getirildi. Oyun, aslında bir yandan da JavaScriptleri kullanarak HTML5 tabanlı oyunların nasıl yapıldığını göstermek için hazırlandı.

Oynanışa gelecek olursak... Üstten görünüşlü 2B bir macera oyunu... Oyuncular eşya toplayabiliyor, dünyanın öbür ucuna seyahat edebiliyor, canavarlarla savaşabiliyor ve belirli görevleri yerine getiriyorlar. Aynı zamanda oyun, binlerce oyuncuyu bir arada oynatabilecek kapasiteye sahip.

Oyun, açık kaynaklı olduğu için, kaynak kodları GitHub.com sitesinden indirilebilir. WebSockets sunucu kodu da aynı şekilde indirilebilir durumda.

Mozilla, oyunun Firefox, Chrome ve Safari'de oynanabileceğini söylüyor (Internet Explorer'dan hiç söz etmiyor). Eğer WebSockets aktif edilirse Opera'da da oynanabiliyor. Ayrıca iOS bazlı iPhone, iPod ya da iPad'ler de ve Firefox çalıştıran Android tablet ve akılı telefonlarda da oynanabiliyor.

Elbette HTML5 tabanlı oyunlar çok yeni bir şey değil fakat işin içinde Mozilla olduğu zaman, durum ayrı bir önem kazanıyor.

Tüm konu: Sonunda oyun da yaptılar!

Resimlerle: HTML5 Çılgınlığı: En iyi tarayıcı oyunları

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: BrowserQuest'i denediniz mi?