Sonunda SIM kartı da hack'lediler!

CHIP Online
23-07-2013, 21:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Cebimizde kullandığımız SIM kartların hack'lenebilir olduğu ortaya çıktı! Peki bu ne anlama geliyor?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/son ... -lediler_41644.html

Alman asıllı bir şifre çözücü, SIM kartları kırmayı başarabildiğini duyurdu. Böylece, artık cep telefonlarına yönelecek saldırıların artacağı şüphesi oluştu. Daha önce, telefonlara bulaşan virüsler olmasına rağmen kimse SIM kartları kırmayı başaramamıştı.


Almanya'da kurulu güvenlik firması Security Labs'ın sahibi Karsten Nohl, Sim kartların 56 haneli güvenlik algoritmasını çözebilecek bir yöntem geliştirdiğini ve binlerce SIM kart üzerinde deneme yaparak bu yöntemin çalıştığını ispatladığını anlatarak, dünya çapındaki 750 milyon cep telefonunun bu yöntemle ele geçirilebileceğinin altını çizdi. Nohl'un şu sözleri çok çarpıcı:


"Bana sadece kırmak istediğiniz telefon numarasını söyleyin ve sadece birkaç dakika verin."


Özellikle ABD'deki Prism skandalı sonrasında, gizli servislerin insanların özel alanlarına girmek için her şeyi yapmaya hazır oldukları anlaşıldığından, dünyadaki tüm gizli servislerin bu yöntemi ya çoktan keşfetmiş olabileceği ya da ele geçirmek için büyük paralar ödeyebileceği şüphesi doğdu.


Nohl'un bulduğu yönetme, SIM kart içinde şifrelenerek saklanmış özel verilerin de kolayca erişilebilir hale geldiği anlaşıldı. Nohl, GSM şebekelerinin ve telefon endüstrisinin artık daha güçlü ve yeni bir SIM güvenlik protokolü geliştirip, yeni SIM'ler üretmesinin zamanının geldiğinin de altını çizdi.

Tüm Konu: Sonunda SIM kartı da hack'lediler!

Kaynak: www.chip.com.tr