Sony CEO'sundan haberlere sert tepki

CHIP Online
18-05-2011, 18:45   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Playstation Network'ün hack'lenmesi hakkında yapılan haberler, sonunda Sony'yi isyan ettirdi!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sony ... rt-tepki_26993.html

Resimlerle: PS3 Slim: Diyete girmiş PlayStation 3

Playstation Network'e yapılan saldırıdan sonra gözler, Sony'nin CEO'su Howard Stringer'e çevrilmiş durumdaydı. Hakkında birçok dedikodu çıkan olaydan sonraysa Stringer ilk kez konuştu; hem de açtı ağzını yumdu gözünü...

Saldırı sonrasında kapatılmak zorunda kalan PSN hakkındaki konuşmaları sert bir dille eleştiren Stringer, Reuters'in haberine göre şu sözleri sarf etti; "Bu ve buna benzer yasal ihlaller, birçok şirket tarafından kayıtlara bile geçmiyor. Şirketlerin yüzde 43'lük kısmı bu tarzdaki olayları bir ay gibi uzun bir süre içerisinde kullanıcılarına ve medyaya bildirirken, biz bir hafta içerisinde kullanıcılarımızla paylaştık."

Stringer konuşmasının devamında an itibariyle PSN'nin kapalı kaldığı süre ve üzerinde yapılan çalışmaların Sony'e ne kadara mal olacağını söylemek için çok erken olduğuna değindi. Sony ise çalışmalarını halen sürdürüyor. Özellikle Japonya gibi bir ülkedeki sunucuların dahi kapalı olması, firmaya fazlasıyla zarar verirken, Sony; sunucular düzeldiği anda kullanıcılarına iki tane oyun hediye ederek gönüllerini almaya çalışacak.

Playstation'ın idari müdürü Shuhei Yoshida ise yaptığı açıklamasında; "Geçtiğimiz üç hafta, Playstation bünyesinde geçirdiğim en uzun haftaydı." diyerek durumun ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.


Tüm konu: Sony CEO'sundan haberlere sert tepki

Resimlerle: PS3 Slim: Diyete girmiş PlayStation 3

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: PSN açıldığında yeniden üye olacak mısınız?