Sony'de kan kaybı devam ediyor!

CHIP Online
04-05-2011, 17:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony'nin hackerlar'la başı dertten kurtulmuyor: İşte 25 milyon kişiyi üzecek yeni açıklama...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sony ... m-ediyor_26754.html

Resimlerle: Sistem hatası: En sinir bozucu teknolojik olaylar

Sony, çevrim içi hizmetlerine yapılan geniş çaplı saldırının ardından 25 milyon ek müşterisinin kişisel bilgilerinin açığa çıktığı konusunda uyarıda bulundu.

Sony Online Entertainment sistemlerine yapılan saldırı, 24.6 milyon kullanıcının adını, adresini, e-posta adresini, doğum gününü, telefon numarasını ve oturum açma adını daha açığa çıkardı. Parolaların ise 'hash'lenmiş olarak sızmış olması muhtemel, ancak Sony hash'lerde kullanılan algoritmada 'salt' olarak bilinen ve parolaları düz metne çevirmeyi engelleyen rastgele değerlerin kullanılıp kullanılmadığını açıklamadı.

Sony, saldırganların 'tarihi geçmiş bir veritabanından' 12.700 ödeme kartı bilgilerini de çalmış olabileceğini bildiriyor. SOE kart bilgilerinin bir çoğu 'ana kredi kartı veritabanı'nda saklanıyordu ve Sony analizcileri bunlara erişilebileceğine inanmıyordu.

78 milyon hassas bilginin ortaya çıktığı PlayStation Network'e yapılan saldırıyla beraber bu açık toplamda 102.6 milyon kullanıcının kişisel bilgilerinin ortaya çıktığı anlamına geliyor.

Tüm konu: Sony'de kan kaybı devam ediyor!

İzleyin: PS3'ü işte böyle kırdılar...

Resimlerle: Sistem hatası: En sinir bozucu teknolojik olaylar

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Bu saldırılarda Sony'nin bir hatası var mı?

clairvoyant
04-05-2011, 17:39   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
2,316 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Nis 2011

Sony darbe üzerine darbe yiyor.. Bakalım neler olacak ...

AdminAbi
04-05-2011, 21:38   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
156 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2006

Tabi ki sony de hata vardır. İlk hatası sistemini gerçek anlamda güvenli kılmayışıdır. İkincisi inat edip hackerlarla ters gitmesidir. Bükemediğin eli öpeceksin. Apple da hotz a karşı bişey yapabilirdi ama adamlar işi sağlama alıp hiç uğraşmadılar. Bu dünyada hacker bitmez ve ne kadar güvenlikli olursa olsun her sisteme bir şekilde girilir. Bu yüzden sony öncelikle insanların beklentileri neler bunlara kulak assın biraz. Herkes bildiğini okursa hackerlarda bildigini okur. Kısasa kısas yapılır. Olan da kullanıcıya olmuş olur. Eğer ki bu kredi kartı bilgileri yüzünden birilerinin hesaplarında sorunlar yasanırsa sony yi mahkemeye versinler derim. Kimse kral değildir. Kral olan tüketicidir sadece bu böyle biline...