Sony netbook pazarına mı giriyor?

CHIP Online
05-12-2008, 21:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony bir sonraki Vaio serisi ile netbook pazarına giriş yapabilir. İşte ilk sinyaller...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sony ... i-giriyor_9876.html

FCC komisyonundan (ABD'de iletişim cihazlarının patentinden sorumlu otorite) sızan bir fotoğraf, Sony'nin netbook-pazarına gireceğini doğruluyor gibi gözüküyor.

Cihazın alt tarafında bulunan etiketteki teknik tanımlamalar bazı ilginç fonksiyonları ortaya çıkardı: Buna göre mini bilgisayar iletişim arayüzü olarak sadece Bluetooth ve n-Draft WLAN sunmayacak, bilakis HSDPA ve HSUPA desteğine de sahip olacak. İşletim sistemi olarak Microsoft Windows devreye girecek.

İzin etiketinde PCG-1P1L ve PCG-1P2L model tanımlamalarından bahsediliyor. PCG, Sony'nin Vaio laptoplar için kullandığı kısaltma oluyor. Bir FCC etiketinin ölçüleri kesin olarak bilindiği için cihazın kapladığı alan da kolaylıkla hesaplanabiliyor. Buna göre yaklaşık 21, 1 x 11,3 cm büyüklüğünde bir laptop sözkonusu.

Büyüklüğü sebebiyle PCG-1P1L ve PCG-1P2L'nin klasik netbook değil de, Samsung Q1 gibi bir ultra-mobil PC (UMPC) olduğu düşünülüyor.


Tüm konu: Sony netbook pazarına mı giriyor?

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce Sony netbook pazarına girmeli mi?

msaatci
06-12-2008, 12:19   |  #2  
msaatci avatarı
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
475 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Ağu 2005

sony bu konuda epey adım atmalı. özellikle dizüstü bilgisayar konusunda servis noktaları artmalı. sadece istanbul da bulunan servis yetersiz. fiyatları çok gereksiz pahalı. sony den daha iyi markalar olduğu unutulmamalı.