Sony'nin sanal dünyası Home'da açık kapı

CHIP Online
25-12-2008, 20:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony'nin sanal dünyası Home eğlenceli içeriğiyle değil, güvenlik açıklarıyla gündemde...

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sony ... cik-kapi_10080.html

Sony'nin popüler sanal dünyası şu sıralar keyifli ve eğlenceli özellikleri yerine, güvenlik açıkları nedeniyle konuşuluyor. Şu ana kadar geliştiricilerin keşfetmiş oldukları açıklar neyse ki ciddi sorunlara yol açmıyor ama kullanıcıların, Sony'nin izin vermiş olduğundan daha fazla içeriğe ulaşabilmelerine imkan tanıyor.

Örneğin, bu güvenlik açıklarını tespit edip kullanabilen programcılar PlayStation Home'daki ekranlarda kendi filmlerini izleyebiliyor, yazıları ve müzikleri diledikleri gibi değiştirebiliyorlar. Bunun dışında biraz daha düşündürücü olan bir açık sayesinde, kullanıcıların diğer oyuncuların Home'da yaratmış oldukları avatar ve kişisel tanıtım dosyalarını indirebiliyorlar.

Ve şimdiye kadar tespit edilen en kritik problem, kullanıcıların Home sunucularına doğrudan erişmelerini ve diledikleri dosyayı silip, kendi istedikleri dosyayı yükleyebilmelerini mümkün kılıyor. Henüz böyle bir sorun rapor edilmemiş olsa da, bu açık art niyetli kullanıcıların virüs ve benzeri zararlı dosyaları yaymalarına olanak veriyor.

Tüm konu: Sony'nin sanal dünyası Home'da açık kapı

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: PlayStation Home sizce ne kadar güvenli?

Fattur
25-12-2008, 22:35   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

oda ne.Bunu gerçekten ilk defa duyuyyorum :D