Sony'nin yeni kamerası doğrudan Web'e bağlı!

CHIP Online
10-01-2009, 21:18   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony şimdi de interneti fotoğraf makinelerine getiriyor. Peki ama bu bizim ne işimize yarayacak?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/Sony ... -e-bagli_10399.html

Dijital fotoğraf makineleri, tüketiciler için fotoğraf çekme işlemini kolaylaştırmanın yanı sıra, alışkanlıkları da değiştirdi. Artık kolaylıkla çekilen fotoğraflar çok hızlı bir şekilde basılabiliyor veya internete yüklenebiliyor. Hatta internete yükleme konusunda artık fotoğraf makinesi üreticileri bile işlemi kolaylaştırmak için uğraşıyorlar. Örneğin Sony'nin bu konudaki çabaları sonunda meyvesini verdi. Yeni Wi-Fi Cybershot fotoğraf makinesi olan DSC-G3, halka açık kablosuz ağları tespit edebiliyor ve fotoğraflarınızı internete doğrudan yüklemenizi sağlıyor.

Bu ilgi çekici gelişmeyi Sony'nin patronu Howard Stringer bizzat duyurdu. ABD'deki kullanıcılar için yapılan özel bir anlaşma sayesinde AT&T kullanıcıları tercih ederlerse 31 Ocak'a kadar ücretsiz olarak AT&T'nin aslında ücretli olan kablosuz bağlantılarını bu amaçla ücretsiz olarak da kullanabilecekler. 31 Ocak sonrası ve ABD dışı kullanıcılar için ise halka açık bir kablosuz bağlantı gerekiyor. DSC-G3, ABD'de bugün piyasaya çıktı ve Sony'nin internet sitesinde 500 dolara (yaklaşık 775 TL) satışa sunuldu. Uluslar arası satış noktalarına dağıtım için henüz bir tarih verilmedi.

Tüm konu: Sony'nin yeni kamerası doğrudan Web'e bağlı!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sizce bu özelliğe sahip bir fotoğraf makinesini internette fotoğraf paylaşımı açısından kullanışlı olur mu?

Fattur
12-01-2009, 17:09   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 1
5,768 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Tem 2008

iyi de bun güvenlik açığı oluşturur...