Sony, "süper telefon" Xperia Z'yi tanıttı

CHIP Online
08-01-2013, 19:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony, "süper telefon" olarak adlandırdığı ve süper özelliklerle donattığı cebi Xperia Z'yi tanıttı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/son ... -tanitti_38008.html

Resimlerle: CES 2013: Yeni Ürünler, Yeni Trendler

ABD'nin Las Vegas kentinde düzenlenen Tüketici Elektroniği Fuarı'nda (CES), heyecanla beklenen yeni telefonunu kullanıcıların beğenisine sundu. Suya ve toza karşı dayanıklı olan "süper telefon" Xperia Z, Qualcomm'un 1.5 GHz hızında çalışan dört çekirdekli Snapdragon S4 Pro işlemcisi, 13 megapiksel yeni nesil kamerası ve 4G LTE gibi özellikleri ile öne çıkıyor.


Yeni kullanıcı arayüzüyle zenginleştirilen Android 4.1 Jelly Bean işletim sistemine sahip Xperia Z; Reality Display teknolojisi sayesinde yüksek parlaklık ve netliğe sahip bir görüntü sunuyor.


Xperia Z ayrıca, Sony'nin dijital kameralarında bulunan ve akıllı telefonlar için uyarlanmış dünyanın ilk HDR (High Dynamic Range) video görüntü sensörü Exmor RS'i taşıyor. Bu teknoloji, arka ışık çok kuvvetli olduğunda dahi yüksek kalitede fotoğraf çekilmesine imkân veriyor.


Bu teknolojik özellikleri, pil tüketen uygulamaları otomatik kapatan, ekran açıldığında ise yeniden başlatan Battery STAMINA Mode ile birleştiren Xperia Z, pilin bekleme süresini 4 katına çıkarıyor.


Tüm Konu: Sony, "süper telefon" Xperia Z'yi tanıttı

Resimlerle: CES 2013: Yeni Ürünler, Yeni Trendler

Kaynak: www.chip.com.tr