Sony TV üretiminden çekiliyor mu?

CHIP Online
05-09-2009, 15:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony'nin reklamları bolca görülen, meşhur bir modelini üreten fabrikası, kime ve neden satıldı?

Okumak için: https://www.chip.com.tr/konu/sony ... liyor-mu_15043.html

Resimlerle: BRAVIA LCD TV Serileri ile "Gerçeği" Keşfedin!

Kuzey Amerika'ya satılan Bravia LCD televizyonların üretildiği fabrika el değiştirdi. Sony'nin fabrikasını satın alan firma ise Hon Hai oldu.

Hon Hai Türk okuyucuların bu isim altında pek aşina olmadığı bir firma. Tayvan kökenli dev bir üretici olan Hon Hai, ülkemizde Foxconn olarak tanınıyor. Bir yıl öncesine göre karını yüzde 27 arttıran Foxconn'un durumu oldukça iyi.

Foxconn, Meksika'nın Amerika sınırındaki Tijuana'da yer alan ve 3.300 işçiyi istihdam eden fabrikanın yüzde 90'ını satın aldı. Kalan yüzde 10'u ise Sony elinde tutacak.

Taipei Times'ın haberine  göre bu gelişme Sony'nin uzun vadede televizyon üretme işinden çekilebileceğini gösteriyor.  Daha net bir ifadeyle ise marka, tasarım ve teknoloji üretmeye devam edip, ürünlerin imalat ve montajını başka firmalarla anlaşmalı yaptırmaya yöneleceği söylenebilir. Sony'nin yüzde 10 hisseyi tutması da elini çekmediğini gösteriyor.

Tüm konu: Sony TV üretiminden çekiliyor mu?

İzleyin: Chrome için TV reklamı

Resimlerle: BRAVIA LCD TV Serileri ile "Gerçeği" Keşfedin!

Kaynak: www.chip.com.tr

Tartışıyoruz: Sony doğru mu yapıyor?

Süleyman.
05-09-2009, 15:43   |  #2  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 3
16,587 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Mar 2009

Nerden bilelim. Vardır mutlaka hesabı...

AkyüzCan
05-09-2009, 19:57   |  #3  
Yıllanmış Üye
Teşekkür Sayısı: 0
278 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: May 2009

 Sorulan soru ekonomik model olarak yapılan doğrumu ise ben ce doğru yapıyor fason üretim ve ve fason takip artık tekelci kapitalizmde bir çok firmanın çözümü sony de ekonomik kriz vs nedeniyle değil aldığı üretimle ilgili bir karar gereği fabrika işletimini devretmiştir.Ve bence seçilen model sony markasının bitmesi tükenmesi değil uzun vadede daha da güçkenmesini beraberinde getirecektir.Çünkü üretime harcanacak zaman emek, işgücü birikimi -para ile yaptırıldığı için-  marka, tasarım ve teknoloji  gelişimi için kullanılacaktır...