Sony ve Digiturk'ten 4K maç yayını!

CHIP Online
24-02-2014, 12:15   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony ve yayın platformlarından Digiturk, Galatasaray-Beşiktaş derbisini 4K teknolojisiyle yayınladı!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/son ... c-yayini_45605.html

Türkiye'nin ilk 4K canlı yayını, Sony ve Digiturk tarafından düzenlenen özel bir etkinlikte, katılımcılara özel bir yayınla gerçekleştirildi. Sony ile Türkiye'deki yayın platformlarından DigiturkGalatasaray – Beşiktaş derbisini 4K teknolojisi ile canlı olarak yayınladı. Türkiye'de ilk kez gerçekleşen yayınla Türk Futbolunda ve televizyon yayıncılığı tarihinde bir ilke imza atıldı. Geleceğin teknolojisi 4K ile yayınlanan derbiyle, Sony ve Digiturk, izleyenlere 'gelecekten canlı yayın' sundular.

Sony ile Türkiye'nin ilk 4K canlı yayınını gerçekleştiren Digiturk, 4K eğlence deneyimini farklı bir boyuta taşımak üzere güçlerini birleştirdi. Galatasaray-Beşiktaş maçına özel olarak düzenlenen etkinliğe katılanlar, Türkiye'de ilk kez, canlı bir 4K maç yayınına tanıklık etti. Dünya Kupası finalinde kullanılacak ve dünyada yalnızca 8 adet bulunan 4K canlı yayın kamerasının 4'ü bu maçta kullanıldı.

4K yayın teknolojisinin öncüleri Sony ve Digiturk'ten bir ilk

FIFA'nın resmi sponsoru olarak futbola uzun yıllardır büyük destek veren Sony ve yaptığı yatırımlarla Türkiye'de spora ve sporcuya büyük katkılar sunan Digiturk arasındaki iş birliği; 4K içeriğin oluşturulmasından çekim, yapım ve yayın aşamalarına kadar tüm süreçleri kapsıyor.

Sony ve Digiturk'ün etkinliğinde gerçekleşen özel yayında, canlı çekimi yapılan 4K maçın görüntü sinyalinin iletimi yepyeni teknolojilerle yapıldı. İlk nesil olan 4K sinyal iletimi altyapısı bu yılsonunda, ikinci nesil sinyal iletimi ile daha kolay hale gelecek. Digiturk ve Sony, böylece, ikinci nesil sinyal iletimi teknolojisini beklemeden, uygulaması daha zor olan ilk nesil 4K sinyal iletim teknolojisini kullanarak ilk 4K canlı yayınını gerçekleştirmiş oldular. Eutelsat uydu operatörü sinyalin iletimi için uydu kapasitesi sağlayarak Sony ve Digiturk işbirliğine katkıda bulundu.

Tüm Konu: Sony ve Digiturk'ten 4K maç yayını!

Kaynak: www.chip.com.tr