Sony ve Panasonic: Blu-ray'i bırak, ona bak!

CHIP Online
31-07-2013, 13:30   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony ve Panasonic, GB'larca veriyi barındırabilen Blu-ray'i bile kıskandıracak, yeni diskler peşinde

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/son ... -ona-bak_41790.html

Resimlerle: 3D Blu-ray formatında izlemeniz gereken 10 film!

Bulut bilişimin ve SD kartların çağında artık DVD'lerin fazla bir anlamı kalmadı. Kullanıcılar depolama ihtiyacı için başka çözümleri kullanırken film, müzik ve yazılım üreticileri ürünlerini hala DVD ortamında satışa sunabiliyorlar. Ancak onların da bu maaliyetten şikayetçi oldukları ve internet üzerinden online dağıtımın yaygınlaşmasını istedikleri biliniyor.


Buna rağmen, Sony ve Panasonic, yeni nesil optik diskleri geliştirmek için iş birliğine başladı. 300 GB'ın üzerinde veri depolamaya izin verecek yeni diskler için teknoloji dünyası da umutlu. Modern depolama çözümlerine kıyasla önemli avantajlara sahip olan diskler, sudan etkilenmiyor, back-up'lara erişmek konusunda internet bağlantı hızını umursamıyor ve düzgün bir kapta saklanırsa, çok uzun süre sağlam kalıyorlar.


CD ve DVD'nin gelişme aşamasındaki ilk dönemlerde olduğu gibi yeni optik disklerin öncelikle profesyonel veri depolama servisleri için pazarlanması planlanıyor. Bu da yeni sistemlerin binlerce dolar değerinde donanım ekipmanı gerektireceği anlamına geliyor. Ancak teknolojinin yaygınlaşmasıyla yeni optik disklerin evlere kadar girmesi, film dağıtımı konusunda yeni alternatif olması bekleniyor. 4X çözünürlüklü görüntülerin ve 3D yüksek çözünürlüklü filmlerin yaygınlaşması için gerekli olacağı da düşünülen yüksek kapasiteli optik diskleri yakın gelecekte çok ucuza satın almak mümkün olacak. Sony ve Panasonic, yeni diskleri 2015 yılında piyasaya sürmeyi planlıyor.

Tüm Konu: Sony ve Panasonic: Blu-ray'i bırak, ona bak!

Resimlerle: 3D Blu-ray formatında izlemeniz gereken 10 film!

Kaynak: www.chip.com.tr