Sony Xperia Sola İncelemesi

Kapalı Hesap (250043)
08-02-2013, 19:10   |  #1  
OP Kapalı Hesap
Teşekkür Sayısı: 7
77 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Şub 2013

Herkese merhaba. Sony Xperia Sola'yı satın aldım ve telefonu incelmeye başladım. Telefonu satın almak isteyenler için faydalı bir konu olacak.

Xperia Sola'nın teknik özellikleri ;

-Jenerasyon : 3G
-Boyut : 116x59x9.9 mm
-İncelik : 9.9 mm
-Ağırlık : 107 g
-Ekran Tipi : TFT LCD
-Dokunmatik Ekran : Kapasitif
-Çizilmez Cam Ekran : Scratch-resistant glass
-Ekran Çözünürlüğü : 480x854
-Ekran Renk Sayısı : 16M Renk
-Ekran Boyutu : 3.7"
-Çoklu Dokunmatik Ekran : Var
-Kulaklık Girişi : 3.5mm Jack
-Disk Kapasitesi : 8 GB
-RAM : 512 MB
-Genişleme Kapasitesi : 32 GB'a kadar
-Veri Transferi Hızı : HSDPA (14.4 Mbps)
-Wi-Fi : Wi-Fi 802.11 b/g/n (150 Mbps)
-Wi-Fi Noktası Olabilme : Var
-Bluetooth Versiyonu : v2.1
-Kamera : Var
-Fotoğraf Kamerası Piksel : 5 MP
-Kamera Flaş : Var
-Video Kayıt Çözünürlüğü : 720p 1280x720
-İşletim Sistemi : Google Android 2.3 (Gingerbread)
-Uygulama Sayısı : Google Play
-İşlemci : NovaThor U8500 Dual-core 1000MHz
-İşlemcideki çekirdek sayısı : Çift Çekirdekli
-Multitask : Var
-Radyo : Var
-NFC Ödeme : Var
-Assisted GPS : Assisted GPS
-Flash Desteği : Adobe Flash
-2G StandBy Süresi : 470 saate kadar
-3G StandBy Süresi : 475 saate kadar
-2G Konuşma Süresi : 6 saate kadar
-3G Konuşma Süresi : 5 saate kadar

Kutusu bana acayip şekilde küçük geldi, baya ince paketlenmiş. Kutuyu açar açmaz karşıma telefon çıktı, açıkçası önceki kullandığım LG telefonun paketlenmesi daha iyiydi. Kutunun içinden telefon, sarj aleti, USB kablo, kulaklık, Micro sim kartı normal sim karta dönüştürme aparatı, NFC destekli 2 tane SmartTags, Garanti ve kullanım kılavuzu çıktı. İncelemeye yavaş yavaş sizlerin önerileri ile devam edeceğim. Telefonun sarjı olmadığı için şimdilik kutu içeriğini paylaşıyorum. İlerleyen günlerde ICS güncellemesi yapacağım ve oyunlarda da test edeceğim. Telefonun dahili hafızası 3.97 GB olduğu için, yüksek boyutlu 2-3 tane oyun yüklendiği zaman sorun yaratabilir. Bazı forumlarda telefonun içinden çıkan kulaklığa kötü yorumlar yapmışlar. Kulaklığı çok kaliteli ve yüksek ses verebiliyor. Hatta Samsung Galaxy S serisinin yanında gelen kulaklıktan daha kaliteli. Oyunlarda hiçbir sıkıntı yaşamadım. Hatta oyun oynarken telefonun ısındığını bile hissetmiyorsunuz. Samsung Galaxy S2 ile oyun oynarken telefonun baya ısınıyordu ve eli terletiyordu. 1-2 saat aralıksız GTA Vice City oynadım. Sola'nın donanımı ile kasma yaşanmıyor. İnternette güncellemeden sonra telefon kasıyor yazmışlar. ICS güncellemesinden sonra telefon Android 4.0.4 oldu ve kasma donma v.s. bir sorun olmadı, aksine telefon daha da hızlandı. Özetle güncelleme yapmak her zaman iyidir. Ben Avea hat kullandığım için sorun yaşamadım ama Vodafone hatlarda güncellemeden sonra şebeke çekmeme sorunu varmış. Telefonu fotoğraf çekme amaçlı satın almayın, zira gece fotoğraflar net çıkmıyor. Gündüz ise güzel fotoğraflar çekilebiliyor. Telefon fazla kurcalanmadığı zaman sarjı 2 gün ve üzeri gidebilir fakat benim gibi 7/24 internete girip oyun oynarsanız sarjı bir kaç saat bile dayanmıyor  512 Mb RAM az telefon kasar v.s. düşüncelerim vardı ama herhangi kasma sorunu yaşamadım. 150-200 TL daha fazla verip Galaxy s3 mini alsaydım ileride sorun yaşamazdım ama Sola'da kötü değil  Sarjı az iken kırmızı bildirim ışı yanıyor, sarj dolduğunda ise yeşil bildirim ışı yanıyor. Cevapsız çağrı veya mesaj geldiği zaman ise mavi bildirim ışığı yanıyor. ICS güncellemesinden sonra telefonun ekran görüntüsü alma tuşları değişti, güç tuşu ve sesi azaltma tuşana aynı anda basıldığı zaman ekran görüntüsü png olarak kaydoluyor. 512 Mb RAM'i olduğu için Android 4.1 güncellemesi gelmeyeceği Sony'nin resmi blog'un da açıklandı ama 4.2 güncellemesi gelebilir.

Performans testi sonucu ;


Bu inceleme kullanıcıları bilgilendirme amaçlı olarak Technopat.net Forum ve Tamindir.com  Forumda da bulunmaktadır. Kaynak gösterilmeden kopyalanması yasaktır!  

Son Düzenleme: Kapalı Hesap (250043) ~ 11 Şubat 2013 14:16