Sony Xperia Z detaylı testte!

CHIP Online
18-02-2013, 01:00   |  #1  
CHIP Online avatarı
OP www.chip.com.tr
Teşekkür Sayısı: 26
36,771 mesaj
Kayıt Tarihi:Kayıt: Oca 2004

Sony'nin yeni amiral gemisi Xperia Z, zorlu testleri tamamladı... İşte detaylı test raporumuz!

Okumak için: https://www.chip.com.tr/haber/so ... i-testte_38724.html

Daha önce ilk bakış incelemelerimizi sizlere sunduğumuz Xperia Z, test merkezimizde geçirdiği uzun ve zorlu testlerin ardından, detaylı test raporuyla bir kez daha karşınızda.


Full HD, yani 1.920 x 1.080 piksel ekran... ve tam 5 inç. Bu da 445 ppi piksel yoğunluğu demek; bu kadar yüksek performans gösteren başka akıllı telefon bulmak zor. HD ve Full HD ekran arasında öyle dünyalar kadar olmasa da göze batan bir fark var. Yani Xperia Z'nin mükemmel ekranının sundukları birkaç ekstra pikselden çok daha fazlası. Telefonun TFT ekranında renkler çok canlı, gerçeğe yakın ve net. Sony'nin bu canavara uygun gördüğü dört çekirdekli Qualcomm Snapdragon S4 Pro işlemci, ekranın gerektirdiği gücü sağlamayı başarıyor. 1,5 GHz hızındaki işlemciye, Adreno 320 GPU ve 2 GB RAM de eklenince akıcı bir performans elde ediliyor.


Ancak kamera uygulamasının beklediğimizden yavaş açıldığını belirtmemiz gerekiyor. Bu ufak sorun dışında Xperia Z'nin ekranıyla ilgili herhangi bir problemle karşılaşmadık: Görüntüler akıcı, uygulamalar çabuk açılıyor ve oyunlar sorunsuz çalışıyor.


Tüm Konu: Sony Xperia Z detaylı testte!

Kaynak: www.chip.com.tr